A V8-as biturbo motorral szerelt Mercedes-AMG GLE 63 Coupe-t vagy szeretik vagy gyűlölik az emberek, de senki sem marad közömbös iránta. A BMW X6 riválisának szánt stuttgarti batár a tuningcégek figyelmét is felkeltette, mi most a Wheelsandmore GLE pakettjét mutatjuk meg nektek.

A német műhely matt télikabátot adott a GLE-re, melyet kontrasztos versenycsíkokkal dobtak fel, emellett pillekönnyű kovácsolt 6Sporz felniket is kínálnak a Mercedes SUV-hoz, de ha valakinek nem tetszenek ezek a görgők, választhatják az ultra-konkáv F.I.W.E. kerekeket is.

Az optikai tuningon túl a Wheelsandmore négyféle teljesítménykúrát is kínál a GLE-hez. A Stage 1 pakett átprogramozott motorvezéslést/chiptuningot valamint F1 légszűrőkészletet tartalmaz és a kocsi 557 lóerős, 700 Nm-es teljesítményét 600 lóerőre és 850 Nm-re növeli.

A Stage 2 a fentieken túl sportkatalizátort is magában foglal, melynek köszönhetően az erőforrás 670 lóerőt és 850 Nm nyoamtékot ad le. A 'Seven-11' fantázianevű Stage 3 csomag egyedi szelepvezérléssel ellátott kipufogórendszerrel tud többet a Stage 2-nél és 700 lóerőre valamint 1100 Nm-re pumpálja a V8-as blokkot.

A plafont a 'BIGBANG' elnevezésű Stage 4 szint jelenti, amely a tovább húzott motorvezérlésnek köszönhetően 792 lóerőt, valamint 1150 Nm nyomatékot biztosít. A legdurvább pakettel az AMG GLE 3.9 másodperces százas sprintet produkál, végsebessége pedig elektronikusan szabályzott 300 km/h. Ezek a számok a kocsi méreteit tekintve igencsak komolyak!