Van, hogy a dolgok nem éppen úgy alakulnak, ahogyan eredetileg eltervezi őket az ember. A DOTZ-csapat oszlopos tagjának esete remek példa erre, felesége KIA Ceed-jét illetően.

Falk Jordan eredetileg anyák napi ajándéknak szánta a 2015-ös ferdehátút kedvesének, a vadonatúj Ceed remek formája azonban nem sokáig hagyta nyugodni. A gyári, 204 lóerős aggregátot elég erősnek ítélte meg párjának, optikailag és biztonságtechnikailag azonban két év alatt gyakorlatilag teljesen átalakította az autót.

Mivel a modell abban az évben jelent csak meg a piacon, meglehetősen nehéz volt még hozzá alkatrészeket találni. A problémát részben a Giacuzzo Fahrzeugdesign csapatával közösen orvosolták így született meg az autón látható widebody kit, a szélesítések mellett küszöbökkel, valamint első és hátsó lökhárító toldatokkal.

Ezt követte a Vmaxx által biztosított állítható magasságú futóműszett, valamint verseny fékrendszer, mellyel egyetemben 330 mm-es tárcsákkal és négydugattyús nyergekkel szerelték fel a gépet. 2016 telén a kasztni szürke fóliát kapott, mutatós menta, valamint lila dekorral. Egyúttal lekerültek a márkajelzések és feliratok, az utastérbe pedig a Wiechers Clubsport bukóketrece került. Odabent egyébként számos elemet fényeztek a külsővel jól harmonizáló színekre.

Hasonlóan, kétszínű árnyalatot kapott az új felnigarnitúra is, mely történetesen a DOTZ Kendo dark szettje, 8x19 colos méretben, 40-es ET-vel. A koncepcióhoz remekül passzoló görgőket 225/35-ös abroncsokba csomagolták.

A megjelenéséből adódóan, a Ceed a "Der Dicke" (a széles) becenevet kapta, 2016-ben pedig több kiállításon szolgált demóautóként, így a Tuning World Bodensee-n, valamint az Essen Motor Show-n is. Különleges megjelenésével remek látogatócsalogató, főleg a német rendezvények erősen konszern-irányban eltolódott felhozatala mellett.

Tetszik a szett a Ceed alatt? A felnik hatóságilag elfogadott TüV-engedélyel (sőt, H-engedéllyel is) bírnak, így nálunk is legálisan forgalomba helyezhetők. A Dotz márkát itthon az Alcar Hungária forgalmazza, ha tetszik a Kendo, itt találsz róla több infót. Sőt, akár fel is próbálhatod az autódra a 3D konfigurátor segítségével!

Forrás: Dotz Mag