Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A dortmundi bázisú 9ff német tuningműhely alaposan kezelésbe vette a Cayman amúgy sem gyenge sport változatát, az S verziót, amely a CR-42 fedőnevet kapta.

A CR-42 név magát a teljesítményt és majdnem a hengerűrtartalmat is magába foglalja, ugyanis a 4,1 literes boxer motor 420 lóerőt és 435 Nm-es forgatónyomatékot teljesít. A motor különlegessége hogy 340 Nm már 2100-as fordulatnál rendelkezésünkre áll, 4500 és 7500-as fordulat között pedig már több, mint 400 Nm. A maximális forgatónyomatékot 6420-as percenkénti fordulaton adja le, míg a maximális lóerőt 7450-es fordulaton. Eme adatok ismeretében már nem meglepő a 4,4 másodperc alatti álló rajtos 100 km/órás gyorsulás, valamint a 200 km/óra 10 másodperc alatt történő elérése sem.

A 9ff kisebb motorokhoz is kínál teljesítménynövelő csomagokat: mind a 3,6 és 3,8 literes boxerekhez. A módosítások a légáramlás optimalizálását, sport kuplungot, módosított főtengelyt, sport kipufogórendszert, légszűrőt és átprogramozott motorvezérlő elektronikát tartalmaz. A 3,6 literes 9ff motor 335, a 3,8-as pedig 355 lóerőt teljesít.
Akinek mindez egyszerre túl sok lenne, két külön csomagra bontva is kérheti a módosításokat.

Optika terén sem maradt gyári formájában a Cayman. Az első és a hátsó lökhárítókat karbonból készült változatokra cserélték, súlycsökkentés végett. Az első lökhárítón kiszélesítették az oldalsó levegőbeömlő nyílásokat, belső részére pedig fényszórókat integráltak. A hátsó lökhárító pedig diffúzort kapott. A lökhárítók mellett a leszorító erőt növelő hátsó szárny is karbonból készült.

További külsőséget jelent az új felni garnitúra, amely szintén a súlycsökkentés jegyében került a Caymanra. A 19 illetve 20 colos verzióban rendelkezésre álló három részes könnyűfém tárcsák könnyített változatok, és középponti csavarral rögzülnek a tengelyhez (F1 style).

A gyári futómű is cserére szorult, a 9ff keményre hangolt teleszkópjain a rövidebb rugóknak köszönhetően 30 milliméterrel csökkent a Cayman hasmagassága.

A Belső tér sem maradt változtatás nélkül. A Tiptronic váltóval szerelt változatokba 2 részes míg a manuális váltókkal szereltekbe 3 részes alumínium pedálszettet szerelnek, mindezen túl alumínium lábpihentetőt, 25%-kal rövidebb, alumínium borítású váltókart, Recaro kagylóüléseket, illetőleg a műszerfalon alumínium, műanyag vagy fa berakást találunk.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!