Az ősz vége sosem túl örömeli esemény: közeledik az autós szezon, a gyorsulási versenyek és tuning találkozók szezonjának vége is. Mindenki téliesiti, vagy garázsba tolja szeretett autóját, amíg be nem köszönt újra a tavasz. Legalábbis a világ nagy részén!

Amerika nyugati felében azonban ilyenkor indul csak be igazán az élet! Nem véletlen, hogy minden évben november elején rendezik meg Las Vegasban a világ legnagyobb háttéripari kiállítiását, a SEMA Show-t, melyről immáron második éve számolunk be Nektek részletesen.

Az előző évekhez hasonlatosan, az idén november 1-4. között megrendezésre kerülő 50. kiállításról is élőben, exkluzív anyagokkal jelentkezünk majd, de addig is lássuk, mit várunk a legjobban az alig egy hét múlva kezdődő eseményt illetően:

1: Sung Kang Underdog Project épitése

A tavalyi SEMA Show-n az egyik legnagyobb érdeklődéssel övezett jármű kétségtelenul a Halálos Iramban filmek sztárja, Sung Kang Nissan 240Z-je volt. „Han” az elmúlt évben sem unatkozott, hiszen a Halálos iramban 8. részének forgatása mellett az idei SEMA-ra új autóval készül, mely a „Project underdog” névre hallgat.

Az idei autó alapja egy Ford Maverick, melybe a Ford 2.3 literes ecoboost motorja került. A projekt legfontosabb része azonban, hogy Sung szárnyai alá vett három diákot az arizonai Alhambra középiskolából, akik segitettek neki az egész épités alatt. A kész művet pedig a SEMA alapitványa javára fogják elárverezni, hogy minél több fiatalnak tudjanak segiteni elhelyezkedni az autóiparban.

2: Honda Civic Type R Prototype

A SEMA nem csak az utólag tuningolt autókról szól, idén ugyanis az 50. SEMA keretein belül fog debütálni Észak-Amerikában a legújabb Honda Civic Type R prototípusa. Reméljuk, hogy a közeljövőben a legendás névhez méltó átépitések készülnek majd legfrissebb Type R-ből.

3: Liberty Walk McLaren 650S

A Liberty Walk szélesitett autói mindig nagy feltűnést keltenek, meglátogattuk őket tavaly is. Elég csak a Sárga R8-as Audira gondolni melyet még a világpremier előtt csíptunk el Las Vegas utcáin. A cég idén egy McLaren 650S-sel készül a SEMA-ra. Igyekszünk ezt is premier előtt lencsevégre kapni!

4: A legújabb trendek

És ha már Liberty Walk, a tavalyi évben egyértelműen mindenki egy kicsit a Liberty Walk autóihoz szeretett volna hasonlítani. Idén a legújabb divathullám valószinűleg a tire sticker lesz, ami az autók gumiján hivatott jobban kiemelni a színezett feliratokkal. Amellett, hogy egy jó felnivel nagyon jól néz ki szinte bármilyen gépen, még olcsónak is mondható, a maga 20 dolláros árával.

5: A világ leggyorsabb lakókocsija

A Ringbrothers csapata mindig is eszement átalakításairól volt híres. Idén azonban túlszárnyalták még saját magukat is: egy olyan guruló büfét építettek, ami jobban gyorsul, mint egy Corvette. A 900 lóerős (!) szörnyeteg 3.2 másodperc alatt (!!) éri el a 100 km/órás tempót!

6: Mustangok! Mustangok mindenhol!

A Ford legendás sportkocsijának legújabb verziójából még csak néhány példány volt látható a tavalyi SEMA-n, idén már valószinűleg dömping várható!

7: Restomod átalakítások, azaz klasszikus autók, modern technikával

A legújabb Mustangok mellett természetesen a régebbi, patika állapotú példányokbol sincs hiány a SEMA-n, azonban kevesen vállalkoznak arra, hogy egy igazi klasszikust modern technikával szereljenek fel. A Timeless Kustoms például egy 1965-os Mustangot vett alapul, melybe egy 5.1 literes twinturboval és magnuson kompresszorral megtámogatott V8-as blokkot szerelt. A Brembo tárcsafékek pedig gyönyörűen kitöltik a helyet a 19-es Forgeline GT3C Concave felnik mögött.

8: A helyi tuning clubok bemutatkozása

A SEMA idején nemcsak a nagy gyártok és tuning muhelyek mutatják be ujdonságaikat, hanem a helyi autos clubok is felvonulnak és a tuning élet is felpezsdul a városban. Erre jellemzoen már a SEMA elotti hetekben sor kerul. Texastol Californiáig mindenhonnan érkeznek autok Las Vegasba.

9: SEMA Ignited

A SEMA-t lezáró hatalmas autós felvonulás és tuning őrület minden évben a show egyik leglátványosabb eleme. Ráadásul a SEMA-val ellentétben az Ignited a nagyközönség számára is nyitva áll!

10: CHIP FOOSE!

Az autóépitők koronázatlan királyával, Chip Foose-zal tavaly már sikerült pacsiznunk. Idén azonban meglepetés tervünk van a mesterrel! Részletek hamarosan kacsint

Kövessétek a SEMA Show eseményeit élőben a Carstyling.hu-n! Október 31-től startolunk!