Már a tavalyi 2 Week Before-on sokan pedzegették hogy az egyre fokozódó rendőri intézkedésekre valamit ki kellene találni, amire a hivatalos napok utáni hétre érkezés lehetne a megoldás. A 35. GTI Treffen elég korai időpontra helyezése csak buzdította az embereket az ötlet megvalósítására, amire a nagyobb csapatok le is csaptak. Az FLGN TLT égisze alá tartozó nem kis nevek is erre a hétre jelezték jövetelüket, így szinte az összes márka, ami eddig a Before-on prezentálta újdonságait – idén a negyedik hétre időzített.A legnagyobb várakozás mindenképpen Lexy Roxx Huracan-ja volt, aminek időre elkészülése a Dumped oroszlánrésze mellett a hazai RS Tuningnak is köszönhető volt.

A Liberty Walk szettekkel felruházott autók még most sem gyakoriak Európában, de itt a négy hét alatt nyolc projekt volt látható, amiből csak Mini Cooper-ből volt kettő. Ebből a nyolcból három jutott az After-re,de a Lamborghini magasan vitte a prímet, gyakorlatilag bárhol állt meg vele Lexy, percekig esélytelen volt hogy az ember lőjön róla egy képet. Már a kiérkezéskor feltűnt, hogy az Audik száma meglepően magas a VW-ekhez képest, de a konszernen kívüli márkákból sem nagyon volt mellettük még ilyen létszám, amikből talán a 32”-os felnikre „emelt” Hemi motoros Tundra verte ki a legtöbbekben a biztosítékot.

Külön üde színfoltja volt az idei Treffen-nek a számtalan levegős futóműre való utalás az autókon kiírva. :) Az édességektől kezdve a kozmetikumokon át a légitársaságokig ment a „kifigurázás”, melyek közül a legkézenfekvőbb a Nike volt, mert ugye az alapból Air! :) Felnik terén magasan az R3 villantotta a legnagyobbat. Látványos szériák remek autókkal prezentálva, úgy látszik a jövőben számolnia kell vele a prémium márkáknak. De ha lehet olyat mondani hogy "slágerfelni", az minden kétséget kizáróan a Rotiform CCV szériája lenne, rengetegen döntöttek mellette. Az elit is összegyűlt egy kis időre, hiszen az XS Mag összehozta őket a klagenfurti Obi parkolóban. Mi nem mentünk át, mert a Carnight-on ott leszünk és ott a nyitás előtt majd el lehet kerülni az embertömeget. Sokan csak erre a pár órás összejövetelre jöttek, a képeket látva sok autót nem láthattunk már az elkövetkezendő napokban, de már az a pár óra is megmutatta miért is érte meg kivárni az After-t. A hazai építéseket is csak elismerően lehet említeni, csodájukra jártak a kintiek.

Viszont az első nap remek felhozatala után sajnos két tényező sokat rontott az esemény hangulatán. A nagyobbik az időjárás, hiszen keddtől kezdve egész hétre tetemes mennyiségű esőt jósoltak még tavaszhoz is méltatlan hőmérsékletekkel, ami sajnos meg is érkezett, igaz egy nappal később. Emiatt sokan elindulni sem mertek, ami a Tuning World Bodensee-n szereplő építések visszajövetele miatt volt igazán nagy érvágás. A Week Before-ra érkezett hirtelen és hihetetlen havazás miatt érthető volt az emberek hozzáállása az egyre rosszabbodó időhöz,s ajnos ez így alakult. Láttuk ugyanazt az embert egyik nap pólóban-rövidnadrágban, másik nap télikabátban. Délután még ez a spéci jacuzzi is vicces volt, de este már mellette melegedtek az emberek. ;)

A másik okot maguk a csapatok szolgáltatták. A Targa Trophy-hoz kapcsolódva megalakult a Megarun csapat, aminek tagjait remekül válogatták össze, nem nagyon volt mibe belekötni. Azonban ők szerveztek egy Europe Tour-t és kedden elindultak Olaszországba, amivel csak annyi volt a gond hogy a közösségi oldalakon látható volt ki meddig marad. Sokan csak azt nézve miattuk érkeztek, akik közül Lexy lányt és brutálisra sikeredett autóját ismét ki kell emelni. A team szinte az idei kilátogató legkomolyabb építésekből állt össze (köztük a legjobban várt LW szettes autókból), így sokakban hagyott keserű szájízt hogy elmentek, hiába szerveződött nyilvánosan a közösségi oldalakon.

Viszont amit ez elvett, azt a Donkey Tec, a BTM vagy a TTS-es srácok visszaadták. Mivel bejött a számítás - alig lehetett rendőrt látni, a Turbó kanyarnál is csak késő délután értek ki a biztonságiak - ezért a túlzott lóerőkkel rendelkező bátor férfiak remekül szórakoztatták a közönséget ;) Sokan beszélték, hogy ez most olyan mint régen. Valószínűleg több burnout videó készült ezalatt a pár nap alatt, mint az elmúlt években összesen. Felesleges gondolkodni hogy mi lett volna ha az égiek kegyesebbek, mert a rossz idő ellenére is nagyon sokan voltak még hétvégén is. A 2 Week Before-ral nem tudta felvenni a versenyt létszámban, de minőségben nagyon, még így is.

Kíváncsiak leszünk mit hoz a jövő, hogy visszatér-e a régi jól bevált séma vagy marad ez. Legrosszabb esetben tényleg kétszer kell menni, ami talán nem is akkora baj ;)

Galériák: