Ötödik alkalommal látogathattunk el hétvégén a pécsi Expo Center területére, ahol a Partyzoo csapata a helyi Autó és Motor Show tavaszi felvonásával indította a szezont. A rendezvény ezúttal egynapos parádéval, azonban annál színesebb programokkal várta az érdeklődőket.

A jól megszokott kültéri placc mellett idén is beépült a hatalmas sátrat idéző pavilon beltere, ahol a megszokott koncepció szerint "VIP" tuningautók és veteránok kaptak helyet, valamint itt volt a rendezvény központi nagyszínpada is, melyen egész nap zenés-táncos bemutatók várták a közönséget.

A fedett kiállítási rész meglehetősen népszerű volt a tuningosok körében, az időjárás ugyanis nem volt túl kegyes Pécshez. Két nappal nyitás előtt még a tavaszi hóesés áldásos hatásainak örvendezhettünk országszerte, ennek a lecsengése pedig a hétvégére sem múlt el maradéktalanul. A teljes délelőtt és a kora délután is gyakorlatilag nagykabátos hőmérséklet mellett zajlott, amelyen a néha megerősödő szél sem igazán segített.

Hiába konszolidálódott a helyzet délutánra - akkor még a nap is kisütött - a zord előrejelzés miatt sajnos elég sokan nem indultak el a bejelentkezett autósok közül. Mindezek ellenére, a nap végére szépen megtelt a terület, továbbá az egyik fő programot képviselő autós szépségversenyre is rekord számú nevezés érkezett.

E verseny lebonyolítását mi végeztük, Pécsen először végre a "régi iskola szerinti" Carstyling forgószínpados, bemutatkozós verzióval. Az autók egymás után gurultak fel a deszkákra, tulajdonosaikat pedig nem más várta a pódiumon, mint az AMTS állandó speakere, Száraz Ferenc.

Összesen 17 díj talált gazdára, a legrangosabb elismerést (Best of Show) pedig a KE-OR Car tulajdonosa, Kecskés Krisztián vihette haza, teljesen átépített 6-os BMW-jével.

A szépségverseny mellett autóhifi hangnyomásversenyre is sor került odakint, tovább egy remek hangulatú limbóra is nevezhettek az autósok. Akit inkább a versenysport iránt érdeklődött, látványos szlalom show-t követhetett végig, továbbá volt lehetőség drift taxizásra is. Ez utóbbi értelmében, időközönként egy külön lekerített placcról terítette be  egy 3-as BMW finom gumipernyével a komplett külteret, az anyósülésen tartózkodók nagyobb, a kiállítók kisebb örömére.

Nem volt hiány csajokban sem: az eseményt támogató Hell Energy mutatós hoszteszei mellett itt voltak az AMTS-ről ismert SQUAD lányai is, akik napközben két alkalommal feleltek a szexi autómosás lebonyolításáért. Utóbbi mutatványért ezúton is le a kalappal, ilyen időjárási körülmények között.

Habár a rendezvény este hat tájékán bezárta kapuit, a szervezők - hagyományokat megőrizendő - ezúttal is retro partyval vártak estére minden bulizni vágyót a legnagyobb csarnokba. Hogy itt is megmaradjon az autó-motor show jelleg, éjszakai drift show, valamint egy további SQUAD-os autómosás is volt a repertoárban.

A Pécsi Autó és Motor Show őszi fordulója a hírek szerint idén kimarad, a következő felvonásra pedig csak egy év múlva, várhatóan ugyanígy áprilisban kerül majd sor.

További részletek a galériában!