Európa első számú autótuning showja, a Tuning World Bodensee alapjait vitathatatlanul a fedett kiállítói térbe invitált magánépítőkkel és klubokkal tették le. Habár a kezdetek óta rengeteg plusz program és látnivaló csatlakozott a rendezvény felhozatalába, a lényeg még mindig itt van, a Club Scene csarnokaiban.

A mára gigantikus méretűre növekedett show sikerét a fiatal, a szcénát és a hasonszőrű rendezvényeket testközelből megélő szervezőgárda által képviselt lelkület alapozta meg. Már a 2000-es évek elején (Bodensee 2003-ban indult) nagyon sok rendezvényt lehetett találni Németországban és Ausztriában, amire egyszeri tuner elmehetett, de ezek vagy kifejezetten találkozók, vagy szigorúbb értelemben vett "tuning" kiállítások voltak. Közülük is ott volt a két ismert legnagyobb happening, előbbi kategóriában az akkoriban még kizárólag a konszern-autókról szóló Wörthersee Tour, utóbbiban pedig "Európa SEMA Show-ja" az Essen Motor Show.

Az ötlet zseniális volt: miért is ne lehetne ezt a két koncepciót egyetlen kiállítás keretei között egyesíteni?

A friedrichshafeni helyszín tökéletes volt e célra: a Messe által kínált több, mint 100.000 m2-es csarnok-komplexum bőven elég volt egy komoly találkozó, valamint a háttéripar színe-java felvonultatásához. Sőt, kezdetben még számos autómárkát is sikerült megnyerni a témának. A város mellett pedig ott a festői szépségű Bodeni-tó, így a wörthihez hasonlóan adott is volt a név: Bodensee, a tuningosok márkától és stílustól független éves nagy találkozóhelye.

A Club Scene négy nagy csarnoka - együtt a Private Car Area pavilonjával - a kezdetektől töretlenül hozza azt a hamisítatlan életérzést, amit csak itt, a Tuning World Bodensee-n élhet át az ember. Habár mindig van ismétlődés autók és csapatok terén, az évről-évre kiállító "mag" mellett mindig képes jelentősen megújulni felhozatal terén a kiállítás ezen része, köszönhetően a rengeteg új csapatnak, a szezononként átépülő autóknak és persze az eszement standoknak, amelyeket a lelkes tunerek összepakolnak idebent.

Annyi biztos, hogy Európában sehol máshol nem látni ehhez foghatóan színes kavalkádot, mindehhez pedig kötelezően társul ugyanaz elmaradhatatlan bandázás, ami egyébként főként a találkozók sajátja. Így áll össze kerek egésszé és minden évben felejthetetlen élménnyé Bodensee klubos részlege, mely első, 2007-es látogatásunk óta vonz minket a Messe Friedrichshafen kapuin belülre.

Galériánkban több, mint 500 képet találtok a Club Scene felhozataláról!

Folytatása következik!