Múlt hétvégén a Backyard Garage harmadik alkalommal rendezte meg Tó-Party elnevezésű buliját a délegyházi Tavirózsa Kempingben.

Az idei évben több nagy hazai autós találkozó is elmaradt (Stancefest, Devil Tuning Fesztivál), így a hazai tuning élet igen csak ki volt éhezve egy kis találkozóval egybekötött beach partyra. Meghívás, válogatás nem volt. Aki szeretett volna egy nagyot bulizni, akármilyen autóval beparkolhatott a kemping területére és másnap reggelig többé, vagy kevésbé konstruktívan tölthette el az időt.

A Backyardos srácok igyekeztek távol maradni a más találkozókról jól ismert - talán már egy kicsit elcsépelt - műsorszámoktól, mint például a felnikitartó, hangnyomás, kipuff versenyektől, inkább saját elképzelésük alapján alakították a hétvége programjait. Természetesen az egész napos fürdőzés adott volt a strand közelsége miatt, a felhőtlen trambulinozást csak a vízben zajlott kötélhúzó verseny szakította félbe. Ezt követően akadt kihívás mindkét nem számára, előbb a srácok mérették össze magukat sörivó verseny formájában, majd a hölgyek vizes póló versenyét figyelhették a kilátogatók.

Késő délután pedig a raklapokból összetákolt "színpadon" Mikee Mykanic lépett fel. A szókimondó békéscsabai rapper tovább fokozta a hangulatot a tóparton, a srácok pedig megmutatták, hogy is bulizik a hazai tuning élet legjava. Nesze neked Balaton Sound. A buli egészen hajnalig tartott, egyes információk szerint többek nem tudtak magukra vigyázni, és kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedtek, de volt olyan is, aki a sürgőségin kötött ki.

Essen azért néhány szó a kiállított autókról is. Tiszteletét tette a két hazai dapper is, amelyek nemzetközi elismeréssel vívták ki ezt a címet, és így élőben látni egymás mellett ezeket a komoly építéseket, már értem, hogy mire is fel ez a kitüntetés. Sok ismert hazai autó is megtalálható volt a kempingben, voltak klubok, akik együtt gurultak le a rendezvényre.

A Backyardos srácok három autót serleggel díjaztak: Partik Golf hármasát, Gergő airride-os Tigráját és Attila becsövezett coupé E36-osát.

Reméljük lesz még idén hasonló megmozdulás a Backyard Garage jóvoltából, de mást nem: jövőre ismét Tó-Party!

Tetszenek a képek? Szeretnél egy profi képsorozatot az autódról? Jelentkezz fotózásra privátban T.a.m.a.s.-nál, azonnal!