SEMA Show. Az esemény, amit már akkor várunk, amikor az előző évi felvonás még véget sem ért és a show, amire minden autóbolondnak legalább egyszer kötelező ellátogatnia az életben. Ahogyan tavaly, most is meglestük, hogyan épül a világ legnagyobb tuningkiállítása és vására. Megérte!

Pontosan két nap múlva, otthoni idő szerint kedden délután 4-kor nyitja majd meg kapuit az idei parádé, a bepakolás viszont már napok óta zajlik. A nyitást megelőző két nap szinte már csak a járművek bepakolásával telik, így számos szép darabot meg el lehet spoilerezni már ezalatt az időszak alatt is. A pavilonokba persze egyelőre még médiás passzal sem engednek be, a kültér azonban mindenki számára nyitott - az pedig már a meglehetősen foghíjas vasárnapon is látszik, hogy látnivalókból ott sem lesz hiány!

Irdatlan truck-okból idén sincsen hiány

A Las Vegas Convention Center környéke totális tuning-orgiába fulladt az utóbbi napokban, vasárnapra pedig pláne. Las Vegas utcáin rendesen megsűrűsödött az átépített autók koncentrátuma, a hotelek parkolóiban, benzinkutakon, autómosókban egy kicsit az az érzése az embernek, mintha éppen a Fast & Furious filmek valamely korai szériás epizódjába csöppent volna bele.

A felhozatal már a most látottak alapján borítékolható, hogy erősebb lesz a tavalyinál. Rengeteg az új - általunk - eddig soha nem látott, félelmetesen komoly építés, emellett több gépet is felismertünk 2016-ról, amelyeket elég rendesen átfaragtak az elmúlt év folyamán. Vannak igazi, akár keményvonalas európai szemnek való csemegék is, a legérdekesebbekről természetesen külön cikkek formájában is jelentkezünk majd.

Régi és új: ez a két hihetetlenül patika Porsche a Wörthit is felrobbantaná

Egyébként mérnöki precizitással történik már a kültér benépesítése is. Az ide delegált autók egy saját sorszámot kapnak az erre a célra kijelölt osztályozó-parkolókban, ugyanezt a számot pedig a kövezeten találják meg a Convention Center előtti placcon, egy szigszalag-téglalap egyik sarkában. Gyakorlatilag minden egyes autó helye pontosan ki van ragasztva a helyszínen, ami nem csoda, hiszen idén is irdatlan mennyiségű járművet kell idekint összezsúfolniuk a szervezőknek.

A kinti Discovery-n már sztárok, nálunk még nem adják a műsort: a Welder UP csapata is hozott néhány új építést

Már két nappal nyitás előtt leszakadt az arcunk: ez a - valami - 80 évvel ezelőtt még egy tűzoltóautó volt...

Azért kicsit bekommandóztunk a fedett részre is: ő pont a tavalyi Battle of the Builders győztes 1969-es Camaro

További részletek a galériában - kezdésnek itt van cirka 200 kép, hamarosan érkezik a többi is. Csak győzzük... nevet

Jó lapozgatást, hamarosan folytatjuk! (a képek egy részéért nagy köszönet Lamboboynak!)

Tetszett a cikk? Oszd meg Te is facebook oldaladon! Játékunkon egy Ken Block által dedikált, eredeti SEMA Show rendszámot sorsoltunk ki, ha részt vettél, nézd meg Te nyertél-e!
» Részletek itt! «