Bangkok 1782 óta Thaiföld fővárosa, területe több, mint 1.500 km2. A város északi részétől az óvároson át húzódó csatornahálózat miatt sokan kelet Velencéjének tartják. Hasonlóság ide, vagy oda, a csatorna partján cölöpökre épült „fapaloták” szegényes, nem a fényűző életmódról árulkodnak,, de most nem is róluk lesz szó.

Sokkal inkább a 38. Bangkoki Nemzetközi Autókiállításról, mely a város északi részén található IMPACT rendezvényközpontban található. Az idei kiállításon 30 autómárka, 12 motoros és 130 egyéb kiegészítő felszerelést gyártó cég képviseltette magát.

A 38. kiállítás alkalmával a látogatok száma majdnem elérte a Budapest teljes lakosságát, ja, és természetesen vásároltak egy Szigetszentmiklós népességnyi új autót is. A nemzetközi nagy világmárkák mind ott voltak, hiszen ez a régió egyik legnagyobb kiállítása, ahol a kb. 900 millió potenciális vásárló igencsak kecsegtető.

A Nissan nagy kedvenc márka itthon is és kint is, találkozhattunk régi ismerősökkel a Juke, a Navara, az X-trail modellekkel és persze az alelnök úrral, Antonie Barthes-szel, aki személyes jó barátunk. Sikerült is vele  néhány percet beszélni a régióban helyzetéről, s egy kis jövőképet is felvázolt. Valamint elsőkként láthattuk az új Navara Black Edition-t, mely itt lepleződött le.

A Jaguár nem csak egy Ázsiában élő állat, hanem egy igen impozáns márka is, jól ismerjük, hiszen hazánkban is van pár szép példány. Rajtuk kívül a Maserati is szép számmal állított ki, a Porsche nem csak kiállított, hanem egy igazi exkluzív márkatalálkozót is rittyentett.

A McLaren az 570S-sel volt jelen, amit a nagyérdemű közelről is meg tudott szemlélni. Az Aston Martin nagyot dobott a DB11 ottlétével és a régióban nagyon fontos Vanquish bemutatásával. A Lamborghini végre elrugaszkodott a szokványos kiállítási színektől és hozott kék, narancssárga és zöldre fényezett autókat is.

Európában már csak Svájcban találkozhatunk a Chevrolet márkával, hiszen kivonult a régióból, itt azonban hatalmas piacon jelen van. De gondolkozzunk el egy fontos tényen: az Opel már nincs a GM birtokában és ha valamit szeretnének ebben a régióban kezdeni, akkor itt lenne az ideje, hogy visszajöjjön a szeretett márka. Az idén 100 éves a Chevy Pick-Up volt az, amit meg is ünnepeltek rendesen és egy eredeti állapotú darabot állítottak a színpadra a többi 4x4-es mellé.

A Ford is jelen volt, hiszen a frissített Ford Rangert, a hétüléses Everest és persze környezetkímélő és a sportos autóit is kiállította.

Elég a szavakból, inkább megmutatjuk pár képben, mi volt az idei kiállításon. Az autókon kívül pedig igen, voltak lányok is!