Ahogyan évek óta mindig június második hévégéjén, idén is a Tököli Repülőtér adott otthont az év talán legjobban várt motorsport eseményének. Hazánk legnagyobb éjszakai autós-motoros bulija, a Lóerők Éjszakája a már megszokott adrenalinnal dúsított élvezetekkel, valamint számos meglepetéssel várta a résztvevő versenyzők, autósok, valamint látogatók ezreit egy remek nyáresti benzingőzös fesztiválra.

A fő csapásirányt továbbra is a Gyorsulási Futam, valamint a Drifted országos bajnokság látványos futamai vitték, de a szervezők most is számos látványelemmel fűtötték túl a hangulatot. Az, hogy volt kaminos drift és gyorsulás, drift taxi, vagy éppen tűzijáték, itt már megszokottnak számít. Ezek mellett drag show, tüzes bemutatók és drónverseny színesítette a kínálatot, hogy csak néhányat említsünk az újításokból.

A pályán pörgő-forgó mindenféle eszemen járművek mellett, a látogatók akár egy Star Wars filmben is érezhették magukat a jelmezekbe öltözött megannyi rajongónak köszönhetően. Ami pedig hihetetlen komoly újítás volt, az óriás ledfal, melyen élőben lehetett követni a depó eseményeit és a versenyzőket a futamok előtt / után, több ízben pedig ugyanitt a drónok kamerájáról szemlélhettük az aktuális összecsapást. Az egész egy hatalmas, interaktív élmény volt a javából, mely órákra a pálya mellé szögezte a nézelődőket.

Aki mégis el tudott szabadulni, az szétnézhetett az autós találkozókon, melyek keretei között a kezdetektől vagyunk állandó vendégei a tököli megmozdulásoknak. Habár a név az éjszakáé, a rendezvény szokás szerint már délelőtt megkezdte a működését a zártkörű Ford Majálissal és az Országos Volvo Találkozóval. Egészen délután háromig ez a két márka uralta a területet, onnantól pedig a Carstyling.hu Tuning Találkozó, valamint a Fritzenfest - Tengelyhatalmak találkozó autói érkeztek a helyszínre. Utóbbi eseményei már délután kezdetüket vették, felnikitartó versennyel, valamint autós limbóval.

Saját autós szépségversenyünket ismét a Fritzenfest csapatával közösen bonyolítottuk le a forgószínpadunkon, mely program ezúttal is remek hangulatban és sok résztvevővel nyúlt egészen az éjszakába. Az érdeklődés egyébként a most is kissé borús előrejelzések ellenére is hatalmas volt. Ahogyan tavaly, most is kora délután kaptunk egy kis nyári záport, de ettől még a hőmérséklet sem hűlt le különösebben. Délután 4-től párás, meleg, kifejezetten Miami-ra emlékeztető időjárás várta a látogatókat. Az aszfalt percek alatt felszáradt, így a versenyről sem maradt el az ilyenkor kötelező gumifüst.

Mivel újabb fronttól már nem kellett tartani, sokáig kivártunk a nevezéssel és este 8 körül kezdtük el a tuning szépségverseny zsűrizését, a díjátadókra pedig 10 után került sor. A Carstyling.hu Show and Shine eredménye a következőképpen alakult:

TOP 10:

  • Fenyvesi Dániel - VW Polo 6N
  • Tkalcec Dávid - Peugeot 307
  • Tóth Péter - Mercedes W124
  • Rácz Zoltán - Alfa Romeo 159
  • Kovács József - Alfa Romeo 156
  • Gulik Gergely - BMW X5
  • Kecskésné Őri Mónika - BMW E46
  • Bíró György - Fiat Bravo
  • Sisa Péter - Mercedes 190
     

Különdíjak:

  • Utastér: Demény István - VW Bogár
  • Festés / dekor: Szapóczy Tomi - VW Golf I
  • Motortér: Blindmouse - Eclipse GST
  • Felni / ültetés: Tóth Norbert - BMW E36
  • Kasztni: Kecskés Krisztián - BMW 645
     

Best of Show:

  • Debreceni Gergely - BMW E38
     

A drift pályán még éjfélig folytak az események, a döntők lezajlása után pedig tömött sorokban hömpölygött ki a tömeg a parkolók felé. Az eredményhirdetéseket nem sokan várták meg, pedig a pilóták szempontjából azért minden bizonnyal ez sem lenne egy utolsó szempont.

A Drifted csapatával július végén, egy nagyszerű hegyi versenyen, valamint szeptemberben, a Végső Összecsapáson találkozhatunk újra,  borítékolható, hogy hasonlóan remek szervezés mellett.

További részletek a galériában!