Immáron harmadik alkalommal adott otthont nagyszabású autós összeröffenésnek a pécsi Expo Center területe. A Partyzoo csapata tavaly nyáron találkozószinten kezdte, a sikeren felbuzdulva pedig még ősszel jött a folytatás, idén pedig már Autó & Motor Show néven indították a szezon.

A koncepció elsősorban két fő ponton módosult: egyrészt immáron egész hétvégés parádé várta a résztvevőket, másrészt pedig a megszokott kültéri placc mellett beépült a hatalmas sátorra hasonlító pavilon beltere is. A benti félhomályban válogatott "VIP" tuningautók és veteránok kaptak helyet, valamint itt volt a rendezvény központi nagyszínpada is, melyen egész nap színes zenés-táncos programokra, valamint a szépségversenyre került sor.

A kültér jelentős részét a fő programként debütáló szlalomverseny foglalta el, de ide parkoltatták a tuning- és klubtalálkozók résztvevőit, továbbá itt kaptak helyet a különböző cégek standjai is. Szombaton kora reggel a lufiárus és a 7D mozi közé építettük fel a Carstyling színpadot, melyen egész hétvégén vidáman pörgettük a tuningolt gépeket.

Kivéve persze a szombat estét, a szervezők akkorra ugyanis ingyenes retro partyt szerveztek a legnagyobb csarnokba. Többnapos rendezvényektől kissé szokatlan módon, szombat estére minden kiállító standnak és járműnek el kellett hagynia a területet, hogy zavartalanul üzemelhessen a diszkó, a benne szórakozni vágyó mintegy négyezer bulizóval.

Másnap reggel aztán kissé más elrendezésben és más autókkal, kívül és belül is újraépült minden. A kültéri látnivalókat - a szlalomon kívül - szexi autómosás és a Hell Camaro drift bemutatója erősítették, továbbá a motoros halálgömb produkció, melyet utoljára Békéscsabán láthattunk, még évekkel ezelőtt.

Ez gyakorlatilag egy gömb alakú acélketrecet takart, melyben a kaszkadőr a háromdimenziós koordinációs rendszer minden létező irányában motorozott, miközben másodpercenként cikázott a súlytalanság és a több G-s erőhatások között. A végső durvítás a láncfűrészes segéd volt, aki körül bekötött szemmel körözött hősünk, csak a hanghatások által vezérelve. 

Járművel érkezők számára volt autószépség- és hangnyomás verseny is odakint, bemutatót tartott a katasztrófavédelem, a rendezvényt pedig tombolasorsolás zárta, fődíjként egy 100.000 Ft értékű utazással. Az érdeklődés - újra vasárnapi nyitvatartás ide, vagy oda - láthatóan igen komoly volt a látogatók részéről ezúttal is, így már biztosan lehet készülni a szeptember 17-én esedékes negyedik felvonásra.

További részletek a galériában!