2012 után másodjára került megrendezésre a Tápiósági Tuning Fesztivál a helyi focipályán. A falunappal egybekötött rendezvényen reggel 8 órától foglalhattál el helyüket a kiállító autósok. Az időjárás sajnos nem volt túl szerencsés, a korán érkezőket szemerkélő eső fogadta, később maradt a száraz, de borús idő.

Programok tekintetében volt több kategóriás autós szépségverseny (bár ami a díjazást illeti, lehetett volna a szervező haverjai szerint is kategorizálni), Dreambox Bass Race hifi, és kipufogó hangnyomásmérés, az izmosabb látogatók felnikitartó versenyen mérhették össze erejüket.

Minden résztvevő ingyen ebédelhetett, ezután került sor az autós felvonulásra, valamint a driftbemutatóra, amit más helyszínen tartottak, így sokan lemaradtak róla. A felállított színpadon megfordult több tánccsapat, a gyerekeket az Alma Együttes szórakoztatta.

A helyszínt teljesen megtöltötték az autók, a felhozatalt látva viszont mintha egy 10 évvel ezelőtti autós találkozón jártunk volna, rég láttunk ennyi spoileres autót egy helyen. Természetesen voltak szépen, és igényesen átalakított autók is, ezeket megtaláljátok a galériában.

Az autós szépségverseny eredményhirdetésére 18:00 óra körül került sor, még ezután kezdődött el a kipufogó hangnyomás mérés. Az estét Janicsák Veca, és Sub Bass Monster koncert zárta.

by X-Tomi photo