Új kezdeményezésként, az M1-es kivezetőjénél található FUSION Élményközpontba szervezett kétnapos autóshow-t a Mustangjairól közismert DF Tuning csapata. Az előzetesek szerint remek programok, koncertek, valamint versenyek várták az érdeklődőket, elsősorban a családos látogatókra gondolva.

A budaörsi élményközpont neve első körben túl sokat bizonyára senkinek nem mond, pedig már jó néhány autós rendezvénynek adott otthont. A kétszintes bemutatótermet korábban Autoexpo M1 néven ismerhettük, volt már itt oldtimer show, luxusautó kiállítás, vagy hogy a legemlékezetesebb eseményt említsük, itt került sor anno az azóta szebb időket megért Street Legal Drift egyik fordulójára is. Ennek is lassan 9 éve... repül az idő.

A helyszín idén március óta üzemel szórakoztató centrumként. Az alsó szint jelentős része beépült, számos kikapcsolódási lehetőség vár minden korosztályt, így rengeteg igényes gyermekjáték, szimulátor, valamint gokart, bowling és billiárd gondoskodik a megfelelő élményanyagról.

Az extra aktivitást ezen a hétvégén az M1 Autó Tuning Show hozta a falak közé, habár a központ meglévő létesítményei miatt, a fedett terület így érthetően kisebb volt az itt megszokottaknál. A 8.000 m2-es csarnok cirka fele telhetett meg így autókkal, valamint a kiállítókkal, de hasonló mennyiségben vonultak fel mindkét nap a kültéri területeken is.

A kiállított autók zömére nem lehetett panasz. A DF csapatának köszönhetően sok amerikai autó volt kint, azon belül is a Mustangok koncentrációja volt igen magas. Voltak kint veteránok, klubok és persze zömében utcai tuning vasak is. Teljes csatasorban jelent meg a hatvani találkozón megismert Mad Max Racing Team, de találkozhattunk többek között a jó ideje sehol nem látható BG Tuning autóival, valamint az AmCars csapatával is.

Programok terén odabent a színpad adott otthont divatbemutatónak, Miss M1 Tuning szépségversenynek, valamint folyamatos DJ-zésnek, továbbá a SONAX hozta el az AMTS-ről is ismert gumiarénáját egy kis szexi autómosásra. Több koncertre is sor került a két nap folyamán, többek között Kis Grofó, Sterbinszky, valamint az Irigy hónaljmirigy is fellépett.

Kint kipufogó és hifi hangnyomás verseny folyt, a motoros vonalat pedig Mókus Streetfighter Show-ja vitte. Na és persze ott voltunk mi is a Carstyling.hu színpaddal, melyen bárki megpörgethette az autóját a hétvége folyamán.

A csajok mellett természetesen volt autós szépségverseny is, rengeteg kategóriában. Mindenképpen kiemelendő, hogy a díjazás abszolút korrekt volt, a DF Tuning jókora serlegekkel jutalmazta a legszebb gépeket, a támogatóknak - köztük kiemelten a Monster csapatának - köszönhetően pedig remek nyeremények is gazdára találtak. A műsor házigazdája a SportVerdából ismert Tordai István volt, aki teljes stábbal érkezett, így biztosan viszontláthatjuk majd a képernyőkön is a történteket.

Összességében egy - első kezdeményezéshez képest mindenképp - színvonalas bulit raktak össze a szervezők, talán az időpontválasztás lehetett volna némileg szerencsésebb, ha nem a Hungaroring Classic hétvégéjén kerül megrendezésre ez a kiállítás.

További részletek a galériában, ahol a szombati napon készült képeinket találjátok.