Hatvanba régebben is szerettünk járni. Néhány éve még kötelező programnak számított a Mastercar csapata által szervezett Népkertes találkozó, mely minden szezonban az egyik legnagyobb ingyenes tuning rendezvénynek számított itthon. Számos remek emlékünk fűzött a korábbi majálisokhoz, így izgatottan vártuk az újjáéledő rendezvényt: vajon sikerül-e újra feléleszteni a hagyományt, hozni ismét a régi hangulatot és persze az itt megszokott komoly felhozatalt?

Nos, annyi biztos, hogy a szervezők mindent megtettek a találkozó színvonalassá tételéért. Programok terén amit csak lehet, beletettek a pakliba a már megszokott NTC rendezvények hangulatában: volt autós szépségverseny, limbó, hangnyomás verseny, drift bemutató, valamint az elmaradhatatlan szexi autómosás, melyet ezúttal a SQUAD csapata biztosított a Carstyling.hu forgószínpadon, nem kevesebb, mint nyolc bikinis hosztesz részvételével.

A több, mint kéttucatnyi lánnyal a helyszínre érkező ügynökség egyébként is nagy erőkkel készült a rendezvényre, hiszen az autós vonal mellett számos színpadi program is várta a látogatókat. A központi emelvényen divatbemutatókon és szépségversenyen keresztül a fétis-bemutatókig és a tűzzsonglőrködésig mindenféle látványosságra sor került.

Autók terén meglehetősen vegyes volt a kép. Kisebbségben voltak az igazán komolyan megépített vasak, ami mindenképpen visszalépés a legutoljára itt látott rendezvényhez képest, de ugye 2010 színpompás, showautókban gazdagon bővelkedő szcénájához kár ma már bármit is hasonlítani. Az épített gyöngyszemekért azonban mindenképpen érdemes volt kinézni, továbbá meglepő módon egy Lamborghini Murcielago és három Nissan GT-R is beparkolt a rendezvényre.

Volt még ezen kívül ugye veterán rész is, de itt - 1-2 autót leszámítva - nem hagyott túl mély nyomot a felhozatal. A legszebb veteránkorú járművet egyébként a tuning részen leltük fel, ő volt az:

A speaker a korábban a Music FM-ből, mostanában már inkább a Drifted rendezvényeiről ismert Fittikém volt, aki első osztályú választásnak bizonyult a szerepre. Remek hangulatban narrálta végig az egész napot, habár tegyük hozzá, a Mastercar találkozókon megismert Palásthy Pali, a polgármesteri hivatal szervezési osztályának főosztályvezető-helyettesének örökzöld beszólásait azért nagyon hiányoltuk nevet

A rendezvényt éjszakába nyúló koncertek és buli zárta, a sztárvendég pedig a 90-es évek egyik nagy elektronikus zenei ikonja, a Brooklyn Bounce volt. A koncert elejét még pont hallottuk pakolás közben, a frontember a legszebb magyar kötőszót szépen megtanulta használni hahota

Összességében teljesen pozitív visszatérése volt az I. Hatvani Tuning- és Veterán Autókiállítás a régi Euroday buliknak, reméljük lesz folytatás és valóban rendezvénysorozattá válik a népkerti autós majális.