Itt a nem elfeledett kiállítás, vagyis a 36. Bangkoki Nemzetközi Motor Show! Ugyan már vége is lett mikor ezeket a képeket látjátok, de így legalább be tudjuk mutatni a számokat és azt is elárulhatjuk, hogy bekerült a világ top 5 kiállítása közé. 

Kb. 1.7 millió (!!) ember látta a kiállítást, 37.027 autót (!!) adtak el a két hét alatt és például a 100 db Harley Davidson motor talált gazdára 4 nap alatt. Ezek a számok csodálatosak, de valljuk be Magyarországon még a töredéke is lehetetlenül soknak hangzik. De mért? Egy belépő a kiállításra átszámítva kb. 850 Ft, ami szinte semmiség, de kint nagy pénznek számít.

Amit viszont ezért a pénzért kapnak, az pazar, hiszen minden autó és motor márka napi 2 prezentációt mutat be szóval az egész nap egy látványosság, amire napi kb. 120.000 ember kíváncsi. De miért zarándokol el ennyi ember ide? A válasz egyszerű, aki autót akar venni az ezen a kiállításon meg tudja venni olcsóbban, amihez hozzájárul a látványosság, a sok ajándék és még több új információ.

Ja, és a legfontosabb: a lányok. Itt hozzátenném, hogy lehet viccesen hangzik, de a thai férfiak többsége ezen a rendezvényen éli ki fotós hajlamait, ami nem is csoda, hiszen a gyönyörű autókat és a még gyönyörűbb lányokat érdemes is megörökíteni. Most pedig térjünk vissza az álomadatokhoz, a legjobban keresett márka a statisztikák alapján a Toyota, majd utána a Honda, Mazda, Isuzu szorosan mögöttük zárt a Nissan is. Ők mind 4.000 feletti darabszámmal zártak. De most jöjjön a csemege, vagyis a prémium kategória: a Rolls-Royce 10 darabbal zárt, ahogy az Aston Martin is, de Lamborghini-t is vásároltak  3db-ot, és a Bentley –t is kettőt.

Megemlíteném azt a márkát is ami számunkra kiemelten fontos, hiszen Európából kivonult, de mi nagyon szeretjük, és ilyenkor jó érzéssel tölt el viszont látni őket, ez nem más mint a Chevrolet.

A Ford is előhozakodott egy világpremierrel, hiszen az új Ford Ranger itt mutatkozott be, ami azt jelenti hogy mi voltunk az elsők Európából akik láthatták és tapogathatták.

Valamint az új Navara is ekkor mutatkozott be a Nissantól, lassan nálunk is lesz, már izgatottan várjuk.
Reméljük egyszer mi is hasonlót elmondhatunk kis hazánkban, legalább a látogatottság és érdeklődés egy töredékét elérve. 

Forrás: AutoMotorTv (www.automotortv.hu)