Szinte minden országrészből ismerünk durva verdákat, komoly átépítésekre vállalkozó klubokat, ez alól csak a Viharsarok kivétel. Ezért is okoz nagy feltűnést Zsolti (alias kovifabia) Skoda Fábiája egy laza késő délutáni guruláson Orosháza kihalt útjain.

Na jó, egy kicsit, ha megerőltetjük magunkat, akkor néhány békéscsabai verda beugorhat, de ezzel vége is a környékbeli építések felsorolásának. Nehéz ilyen helyzetben autóépítésre adnia az embernek a fejét, hisz csak netes fórumokon vagy esetleg az ország más pontjain rendezett találkozókon konzultálhatunk "szakmabeliekkel" a tuning során keletkezett problémákról, megoldásokról. Így nem is csoda, hogy Zsolti több mint 5 éve szépítgeti szeretett Skodáját.

Első ízben a futóművet rázta gatyába egy TA Technix gewinde formájában, kereszt stabilizátor és stabpálcák nélkül. Ezzel a hasmagassággal igencsak kitéve a megpróbáltatásoknak az autó alját, hisz ez a megye se a kiváló minőségű, kátyúmentes útjairól híres, és még finoman fogalmaztam! Ezután következtek a felnik: egy garnitúra 17x7-es Artec Snowline került a Fabia alá, egyedi matt magenta fényezéssel. Talán ez az autó legfeltűnőbb része.

Természetesen a kasztni se maradt gyári állapotban, át lett alakítva a hátsó csomagtér ajtó rendszámtábla kialakítása, majd a díszlécek és a feliratok is leugrottak az autóról.  A frontra egy Fabia GT lökhárító került sárgára fóliázott ködfényszórókkal és Seat Leon Cupra koptatóval, az első fényszórókat pedig Zsolti projektorosokra cserélte. De kapott még egy komoly morcosítást a gépháztető és még a hűtőrács is átalakult.

A gyári hátsó lökhárító helyére egy gyári RS kivitelé került. Még a gyári külső visszapillantók is a kukában végezték, egy pár egyedi üvegszálból készült tükrök járulnak a hibátlan megjelenéshez. A gyári utastérben csak a kézzel hímzett fejtámlákon és a JBL hifin akad meg az ember szeme.

Több átalakítás is be van tervezve a 2016-os szezonra, többek közt, egy airride rendszer kiépítése, amihez már lassan összeállnak az alkatrészek. Továbbá még tervben van az első lökhárító átszabása, egy jó "telifény", természetesen valami egyedi színt választva, plusz még egy 18-as guriga szett is a kívánságlistán szerepel.

Emellett Zsolti szeretne összehozni minőségi autók meghívásával egy komoly találkozót is a Viharsaroktól kicsit nyugatra, hogy a helyiek körében népszerűsítse az effajta autóépítést. Mi is reméljük, hogy hamarosan egy hangulatos orosházi találkozóról tudósíthatunk és az itteni Orosházi Userek Ide Gyűljetek haldokló fórum is a régi fényében tündököl majd.

Ütős autód van? Szeretnél róla egy hasonlóan profi képsorozatot? Jelentkezz fotózásra privátban T.a.m.a.s.-nál, azonnal!