Ausztráliában érdekes dolgok történnek mostanában. Legutóbb valaki JESUS-1 rendszámmal, egy ordas turbóval ellátott 2JZ-t pakolt egy oldtimer Hondába, most pedig a TAC (a helyi Balesetmegelőzési Bizottság) boncolgat egy igen érdekes kérdést: hogyan is mutatna az emberi test, ha a természet történetesen autóbalesetek megelőzésére alakította volna ki.

Úgy tűnik, olyan észvesztően sok dolga nem lehet az ausztrálok ORFK-OBB-jének, ha egy ilyen projektet full komolyan, mérnökök, orvosok és művészek nem kevés munkája árán van idejük véghezvinni. A cél ezúttal is a balesetekre történő figyelemfelhívás és mivel mindez több ezer mérföld távolságban is hírértékű, minden bizonnyal helyben is sikeres lesz a kampány.

A szakértői csapat egy életnagyságú, teljesen élethű bábút készített a kutatás eredményeinek demonstrálására, melynek a Graham nevet adták. Nos, Graham nem valami szép - mondhatnánk, ahogy kinéz, már az is felér egy balesettel - de minden elváltozásnak megvan a maga funkciója, melyeket egyenként rövid magyarázó videókkal is alátámasztottak.

A legradikálisabb torzulás a fej környékét érte. Graham agyát egy jóval méretesebb, a bukósisakokhoz hasonló kialakítású koponya védi a zúzódások elnyelése érdekében, az agyat pedig lényegesebb több folyadék óvja az erőhatásoktól. Az emberi test legsérülékenyebb része, a nyak gyakorlatilag eltűnt, a bordák egészen a koponyáig érnek fel. Az arcról eltűnt az orrcsont, az egész lapos és zsírszövettel gazdagon ellátott, szintén a balesetek okozta erőhatások elnyelése érdekében.

A bordák megmaradtak, ugyanakkor hólyagok formájában természetes légzsákokkal látták el a felületüket a hatékonyabb csillapítás érdekében. A bőr vastagabbá és masszívabbá, az autóbalesetekben szinte mindig megsérülő térdizület erősebbé és minden irányban mozgathatóvá vált, a könnyen törő lábszár minimálisra rövidült, a lábfej, boka és a talp pedig jóval erősebb lett.

Tudósnak sem kell nagyon lenni hozzá, hogy megállapítsuk: mindegy, hogy Graham autóban ülve, vagy autó által elütve szenved balesetet, a túlélési esélyei sokkal jobbak, mint egy hagyományos testszerkezettel rendelkező átlagemberé. Persze, ha ehhez így kéne kinézni, környezetbarátibb megoldás inkább simán körültekintően közlekedni, meg a Pokemon GO-t is hanyagolni, ha forgalmas utcán jár-kel az ember.

Maga az elgondolás egyébként nagyon ötletes - alább linkeltük a videókat a humanoid tuningról:

Via: Jalopnik.com