A jelenleg is zajló Genfi Autószalon számos autóipari premiernek adott otthon. A Yokohama szintén a neves kiállításra időzítette idei legfontosabb premierjeit!

A Yokohama Rubber bejelentette a „YOKOHAMA A008P” visszatérését
A Genfi Autókiállításon mutatták be a prototípust

A Yokohama Rubber Co., Ltd. a 87. Genfi Autókiállítást megnyitó március 7-i sajtótájékoztatón hivatalosan bejelentette a vállalat történetében mérföldkőnek számító „YOKOHAMA A008P” visszatérését. Az új YOKOHAMA A008P két méretben lesz elérhető: 205/55ZR16 91W, az első és 245/45ZR16 94W, a hátsó gumiabroncsokhoz. Az európai értékesítést 2017 őszén kezdik majd, és a más régiókban való értékesítést is fontolóra veszik.

Az eredeti „YOKOHAMA A008P” gumiabroncsot 1989-ben mutatták be. Miután elnyerte a Porsche műszaki tanúsítványát. A gumiabroncs a 964 típusú Porsche 911 eredeti felszereltségének részét képezte. A „YOKOHAMA A008P” megalapozta a Porsche és a YOKOHAMA azóta is töretlen együttműködését, és a Porsche gumiabroncs-választását, beleértve napjaink kiemelkedő, „ADVAN Sport V105” típusú gumiabroncsát is. A „YOKOHAMA A008P”hozzájárult a YOKOHAMA márkanév elterjedéséhez, és kiemelkedő helyet foglalt el a vállalt történetében.

Az új YOKOHAMA A008P prototípusa a YOKOHAMA standján tekinthető meg a március 7. (kedd) és március 19. (vasárnap) között megrendezett 87. Genfi Autókiállításon*. A standon az új YOKOHAMA A008P egy, a Porsche klasszikus modelljeit felsorakoztató múzeumából származó 1989-es Porsche 911 930 Turbó Kabrióra felszerelve volt látható.

A Yokohama Rubber piacra dobja a „BluEarth*WINTER V905” új téli gumiabroncsot európai személygépkocsikhoz és szabadidő-autókhoz

A Yokohama Rubber Co., Ltd. ma jelentette be, hogy ez év őszétől megkezdi a személygépkocsikhoz és szabadidő-autókhoz tervezett új téli gumiabroncsainak európai értékesítését. A „BluEarth*WINTER V905” 119 méretben lesz elérhető: a 295/30R22 103V-től a 195/80R15 96T-ig.

A Yokohama Rubber Európa egyre szigorúbb környezetvédelmi szabályozásainak megfelelően fejlesztette ki a „BluEarth*WINTER V905” gumiabroncsot. Ez az első olyan YOKOHAMA téli gumiabroncs, amely a vállalat üzemanyag-hatékony „BluEarth” gumiabroncsait ismertté tevő fejlett technológiákat hasznosítja. A „BluEarth*WINTER V905” gumiabroncshoz a YOKOHAMA jelenlegi „W*drive V905” téli abroncsát vették alapul, amelyet a Német Általános Autóklub (ADAC, Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) hivatalos kiadványa, az ADAC Motorwelt kimagaslónak értékelt. A ”BluEarth” sorozat alapfelépítését és anyagtechnológiáját ötvözték a jelenlegi „W*drive V905” abroncsokkal, ezért az így létrejött új, téli gumiabroncsok jeges, havas, nedves és száraz körülmények között is jobb stabilitással és teljesítménnyel rendelkeznek, valamint kiváló üzemanyag-hatékonyságot biztosítanak.

A „BluEarth" a Yokohama Rubber nemzetközi gumiabroncsmárkája. A vállalat az Európát és Oroszországot is magában foglaló tengerentúli piacokon nyári abroncsokat is értékesít, például a „BluEarth AE-01” és a „BluEarth-A” abroncsot.

A Yokohama Rubber piacra dobja az új, üzemanyag-takarékos, a globális szabványoknak megfelelő, japán precizitással kidolgozott „BluEarth-Es ES32” abroncsot

A Yokohama Rubber Co., Ltd. ma jelentette be, hogy ez év tavaszától megkezdi az új üzemanyag-hatékony, a globális szabványoknak megfelelő „BluEarth-Es ES32 (BluEarth-Es)” abroncsainak értékesítését. Az új abroncs kezdetben, Európában, Ázsiában és a Csendes-óceáni térségben kerül bevezetésre, majd a marketing-tevékenységeket fokozatosan kiterjesztik a közel-keleti és latin-amerikai piacokra is (az új abroncsot egyes országokban nem értékesítik, beleértve Japánt, Kínát, Indiát és Oroszországot). A „BluEarth-Es” 73 méretben lesz elérhető: a 235/40R18 95W XL-től a 175/70R13 82T-ig. Válaszul az újabb tendenciákra, melyek a nagyobb felniátmérő felé mutatnak, a BluEarth-Es” sorozat többek között 17 és 18 hüvelyk átmérőjű méreteket is magában foglal majd.

A „BluEarth-Es” megfelelően egyensúlyozza ki az abroncsokkal kapcsolatos legfontosabb négy teljesítményjellemzőt, azaz a nedves tapadást, a kopásállóságot, a tartósságot és az üzemanyag-hatékonyságot. A széles, négyzetes, erőteljes profillal rendelkező új abroncsmintázat stabil menetteljesítményt és biztos kezelhetőséget biztosít. A „BluEarth-Es” a Yokohama Rubber különféle anyagokból – többek között narancsolajból – álló szabadalmazott „nano BLEND keverékét” hasznosítja, ami a magas üzemanyag-hatékonyság, a jobb nedves tapadási teljesítmény és kopásállóság optimális egyensúlyát eredményezi. Az eredeti „narancsolaj” az abroncs gumiját rugalmasabbá téve optimalizálja az út és a gumiabroncs közti érintkezési felület, ezzel csökkentve az egyenetlen kopást.

A „BluEarth” a YOKOHAMA „környezet-, ember- és társadalombarát” nemzetközi gumiabroncsmárkája, amely nem csupán kimagaslóan környezetbarát teljesítményre, de a járművezetőkre, utasokra ható egyes terhek és a környezet terhelés csökkentésére is képes. A „BluEarth-Es” a Yokohama Rubber „BluEarth” sorozatának legújabb tagja. A sorozat már magában foglalja a nagy teljesítményű és üzemanyag-hatékony „BluEarth-A” abroncsot, valamint az új, kifejezetten a crossover szabadidő-autók (CUV) és többcélú járművek (MPV) részére kifejlesztett, ez év nyarán piacra kerülő „BluEarth RV-02” nagy túraautó abroncsát.

A Yokohama Rubber megkezdi a „BluEarth RV-02” Crossover SUV/CUV közúti gumiabroncs európai értékesítését

A Yokohama Rubber Co., Ltd. ma bejelentette, hogy a jelenleg Japánban és Ázsiában értékesített „BluEarth RV-02” gumiabroncsokkal kapcsolatos marketingtevékenységeit Európára is kiterjeszti, és a gumiabroncsot ez év nyarától kezdve fokozatosan az egész kontinensen bevezeti. Európában a „BluEarth RV-02” gumiabroncs 35 méretben lesz elérhető: a 245/35R20 95W XL-től a 195/65R15 91H-ig. Az abroncsok a nedves tapadási teljesítmény tekintetében a legmagasabb „A” osztályú besorolásba kerültek. A gördülési ellenállás tekintetében „C” besorolást kaptak.

A crossover szabadidő-terepjárók és kisbuszok európai piaca nagymértékben növekszik és ennek következtében az abroncsok teljesítményével kapcsolatos járművezetői igények is egyre sokszínűbbé válnak. Az európai járművezetők különösen a jobb közúti teljesítményt – például jó nedves tapadást biztosító vagy csendesen futó –abroncsokat keresik.

A nedves körülmények között is jól teljesítő, üzemanyag-hatékony gumiabroncs alapkoncepcióján felül a „BluEarth RV-02” abroncs fejlesztése során a cél a magas és nehéz járművek egyenetlen abroncskopást okozó, rázkódásra való hajlamának csökkentése, valamint a nagyobb zajtalanság elérése volt. Az abroncsok esős körülmények között nagyobb stabilitásérzetet nyújtanak a minibuszokhoz és szabadidő-terepjárókhoz hasonló, magas és nehéz járművek vezetői számára. A szokatlanul csendes utazáshoz is hozzájárulnak, ami megkönnyíti a járművezető és az első ülésen utazó személy, valamint a második és harmadik ülésen utazó személyek közötti párbeszédet; ez eddig gyakran kihívást jelentett a dobozos felépítménnyel rendelkező járműveknél, ahol a hang a fülkében visszaverődik.

A „BluEarth” a YOKOHAMA „környezet-, ember- és társadalombarát” nemzetközi gumiabroncsmárkája, amely nem csupán kimagaslóan környezetbarát teljesítményre, de a járművezetőkre, utasokra ható egyes terhek és a környezet terhelés csökkentésére is képes. A „BluEarth-Es” a Yokohama Rubber „BluEarth” sorozatának legújabb tagja. A sorozat már magában foglalja a nagy teljesítményű és üzemanyag-hatékony „BluEarth-A” abroncsot, valamint a sorozat új, ez év tavaszán piacra kerülő „BluEarth-Es ES32” üzemanyag-hatékony, globális szabványoknak megfelelő abroncsát.

Galériánkban - az új fejlesztések mellett - a Yokohama standjáról találsz képeket.

Az ALCAR Hungária Kft. a YOKOHAMA abroncsok kizárólagos magyarországi importőre. Kínálatunkban elérhető a gumiabroncsgyártó vállalat szinte teljes gumiabroncs-portfóliója, azaz személyautó, 4x4, kisteher-, teher-, OTR és versenyabroncsok is. Kattints a részletekért!