A 18. Gumball 3000 rally 2016. április 30. és május 7. között 120 szuperautó részvételével Dublin és Bukarest között kerül megrendezésre. Több mint 30 ország képviselteti magát, a résztvevők között popsztárok, sportolók, hírességek, vállalkozók, szerepelnek. Az idei autóőrültek körében megtalálható többek között AFROJACK DJ-megasztár, EVE Grammy-díjas rapper, BUN B és a THE ALCHEMIST hip-hop szupersztárok, a Knight Rider és a Baywatch legendás sztárja DAVID HASSELHOFF, DAVID COULTHARD és JEAN ALESI Forma-1 pilóták, FUTURA New York-i művész és TONY HAWK gördeszkás legenda. Valamennyien hat nap alatt 3000 mérföldet tesznek meg Dublintól Bukarestig!

A nem hivatalos európai autóverseny résztvevői április 30-án érkeznek meg a dublini Merrion térre és a szuperautó-show után, másnap május 1-jén, 11 órakor a rajtzászló meglendítésével elindulnak a hosszú útra. A következő hat nap alatt 11 országot átszelve május 6-án érik el a célvonalat, amely Bukarestben, a Parlament épülete előtt lesz.

A flúgos futam, a verseny ötödik napján, május 5-én éri el Magyarországot. Az autók és rally versenyek szerelmesei két helyszínen is élőben találkozhatnak a szuperautókkal és szupersztár sofőrjeikkel.
A rally felhozatala először a Hungaroring betonján mutatkozik be, ahol az indulók autóit bárki ingyenesen megtekintheti. Amíg a verseny résztvevői megérkeznek a pályára, addig 14 órától Mercedes-AMG veresenyautók gyorsulását, bemutatóját láthatják. Majd az egymásután megérkező autócsodák a nagyközönség előtt, immár nem csak az országúton, hanem egy igazi versenypályán is megmutatják tudásukat.
Ezután Budapest belvárosa felé, a Szent István Bazilika felé veszik útjukat. Délután 16 órától a Bazilika előtti térre folyamatosan érkeznek a szuperautós túra résztvevői. Az érdeklődők itt közelről is megcsodálhatják a Pagani, Bugatti, Ferrari, Lamborghini, Porsche, Aston Martin, Koenigsegg, Jaguar, Bentley, Rolls Royce és egyéb rendkívüli ritkaságnak számító autócsodákat. A szerencsések pedig fotózkodhatnak és autógrammot is kérhetnek a sztársofőröktől.

A futam másnap kora reggel tovább indul Románia felé, Bukarestbe, hogy a verseny célvonalán áthaladjanak. A bukaresti ünneplés egész szombaton folytatódik, melynek során a Gumball 3000 egy szuperautó fesztiválnak, az extrém sportoknak és a zenének adja át a terepet. Az egész nap csúcspontját Tony Hawk gördeszka bemutatója és David Hasselhoff, The Alchemist, Bun B, a Grammy-díjas Eve és Afrojack Dj-szupersztár fellépése jelenti majd.

A Gumball 3000 versenyzőinek, és nem másodsorban különleges autóiknak névsora rendkívüli élményt ígér, és biztosan megér egy kirándulást a Hungaroringre, majd a Szent István Bazilika előtti térre.

Mind a két helyszínen a rendezvény ingyenes!

PROGRAM:
ÁPRILIS 30., SZOMBAT:
12:00–20:00 a szuperautók érkezése és kiállítása

MÁJUS 1., VASÁRNAP:
9:00–14:00 Merrion-tér, Dublin (rajt 11:00-kor) (Írország)
12:00–15:00 Titanic Negyed, Belfast (Észak-Írország)
16:00–22:00 Prince’s Street, Edinburgh (Skócia)

MÁJUS 2., HÉTFŐ:
12:00–15:00 Etihad Stadion, Manchester (Anglia)
12:00–20:00 Regent Street, London (Anglia)

MÁJUS 3., KEDD:
16:00–22:00 Európa Park, Rust (Németország)

MÁJUS 4., SZERDA:
11:00–14:00 Tuning World Festival, Bodensee (Németország)
16:00–20:00 Wenceslas-tér, Prága (Cseh Köztársaság)

MÁJUS 5., CSÜTÖRTÖK:
14:00–18:00 Hungaroring (Magyarország)
16:00–22:00 Szent István Bazilika, Budapest (Magyarország)

MÁJUS 6., PÉNTEK:
12:00–15:00 Nagyszeben (Románia)
16:00–22:00 Parlament, Bukarest (Románia)

MÁJUS 7., SZOMBAT:
GUMBALL FESZTIVÁL: szuperautók, extrém sport és zene
A Christie’s (Kerring Group) aukciósházzal együttműködésben a Gumball 3000 Alapítvány az egész rendezvény ideje alatt jótékonysági árveréseket tart alacsony jövedelmű közösségek fiataljait érintő, az oktatás, infrastruktúra és szabadidős tevékenységek fejlesztésére irányuló projektek támogatására.

A rendezvény hivatalos partnere többek között a Shell, a Betsafe, az Incase, a JetSmarter, a Christie’s és a Kulturális és Turisztikai Minisztériumok Dublinban, Edinburghban, Londonban, Prágában, Budapesten és Bucharestben.


A Gumball 3000 története:
A Gumball 3000 kezdeményezést Maximillion Cooper brit vállalkozó hozta létre 1999-ben. Saját vízióját követte, amelyben az extrém sportok, autók és zene kombinációjából álmodta meg a populáris kultúrát megtestesítő életmódmárkát. Az egész azzal kezdődött, hogy Maximillion meghívta celeb barátait, hogy gyönyörű autócsodákban elkísérjék egy kalandos európai útra, amelyen legendás bulikat tartanak többek között Kate Moss, Jamiroquai, Kylie Minogue és Johnny Knoxville megtisztelő jelenlétével. A következő évtizedben a mítosz és pletykák motiválta földalatti rally versenyből globális márka nőtt ki, amely a Nike, a YouTube, a Fiat és a Red Bull támogatását is kivívta, a résztvevők listájára pedig deadmau5, David Hasselhoff, Snoop Dogg, EVE, Travis Barker, Xzibit, Adrien Brody, Tyson Beckford, David Guetta, Tony Hawk  és Dennis Rodman is feliratkozott.
Maximillion Cooper több autóipari és divatmárka (például a Puma, az Adidas Originals, a Morgan Motor Company és a Fiat) vendég kreatív igazgatója lett. 2015-ben az amerikai Complex életmódmagazin beválasztotta „Az 50 legbefolyásosabb ember az autóiparban” listájára.

A Gumball 3000 az autók, a zene, az extrém sportok világát elegyíti a populáris kultúrával, és olyan egyedülálló eseményt farag belőlük, amelyet világszerte 60 millió néző követ nyomon a televízió képernyőjén. A közösségi médiában összesen 100 millió követővel büszkélkedhet. A Gumball 3000 csoport nyolc társaságot működtet a szórakoztatóipar, pénz- és divatvilág berkeiben. Kiskereskedelmi jelenléte 30 országra terjed ki. A Gumball 3000 márkát a Forbes nemrégen 300 millió dollárra értékelte.

Gumball 3000 Alapítvány

A Gumball 3000 márka a populáris kultúrán belül igen termékenynek bizonyult. Az eddigi versenyzők több mint ötezer fős seregében sokan „Forbes 500” listához tartozó vállalatok vezérigazgatói vagy nagy nemzetközi sztárok. Befolyásuk közös mederbe terelésére, hátrányos helyzetű fiatalok oktatási, infrastrukturális és szabadidős projektek keretében történő megsegítésére, 2013-ban létrehozták a Gumball 3000 Alapítványt. A befolyásos személyek közössége által nyújtott előnyök kiaknázása mellett az Alapítvány több nemzetközi kereskedelmi partnerrel is együttműködik jótékonysági céljai megvalósításában. Segítséget nyújt a nemes cél szolgálatában, és olyan ügyekre irányítja rá a cselekvőkész figyelmet, amelyeket – egyedi pozíciójának köszönhetően – a Gumball a fiatalok kultúrájának márkájaként tud azonosítani.
A jótékonysági partnerek és nagykövetek között kell megemlítenünk a következőket: Nelson Mandela Children’s Fund, Laureus Sport for Good, Tony Hawk Alapítvány, Sir Simon Milton Alapítvány, When You Wish Upon A Star, Tony Hawk és őexcellenciája, Talal M A Al-Faisal Al-Saud, Saúd-Arábia hercege.

Bővebb információ: www.gumball3000.com