https://dblog.blog.hu/

 

Beszéltem jó néhány emberrel, akik azt mondták, hogy ennyi pénzt soha nem adnának egy mélynyomóért. Ezzel nehéz is vitatkozni, hiszen ennyiből akár két nagyon komoly minőségű, közepes árfekvésű nyomót lehet venni. Egye fene, akár hármat is. Na de nem ez itt a kérdés, hiszen ha ilyennel rendelkezel nem az ár számít, hanem a tudat, hogy a legjobbak legjobbika képezi tulajdonod. Mindannyiunk eljátszik a gondolattal, hogy mit kezdene, ha rászakadna a bank, esetleg beütne a lottóötös. Biztos vagyok benne, hogy ha lenne rá pénzed, Te is szeretnél venni egy Bugattit. Akkor miért ne lehetne mocskosul drága szubot venned, ha megengedheted magadnak? Végignéztük a palettát, de viszonylag kevés gyártónak van ilyen luxuszajkeltője, nyilván nem túl nagy ennek a piaca. Viszont most jöjjenek álmaim netovábbjai, melyek bizony beindítják nálam a pavlovi reflexet.

 

1. Critical Mass UL12

Ebben az írásban a CAE által tesztelt, a címben szereplő vételár feletti szubokból állítottunk össze egy csokrot. Először is az összeghatár megállapítása volt a cél, amiért még nem néznének teljesen őrültnek vásárlás esetén. Listánkat a Critical Mass UL12 nyitja a maga szerény 1999 dolláros árával.

Amit gondoltam a teszt után: nekem fáj amikor egy termékről csak jót tudok mondani tesztelés után. Ne értsen félre senki, ez nem azért van, mert rosszindulatú vagyok és örömet okoz egy termékről rosszakat írni. Ha egy termék ennyire hibátlan, megkérdőjeleződik bennem a saját értékelési eljárásom. Mivel egy kritikus vagyok, az a dolgom, hogy a felhasználók előtt feltárjak minden negatívumot a tesztalanyról. Az UL12-ben viszont nem találtunk semmi kivetnivalót.

—Casey Thorson, former tech editor, CAE

 

2. Cerwin Vega Stroker Pro 15

Most a CAE által tesztelt harmadik legnépszerűbb szub, a Cerwin Vega Stroker Pro 15 következik, mely potom 1699 dollárba kerül.

Úgy gondolom, az árához mérten is sokat nyújt: A Stroker Pro meglepően teljesít magas terhelésnél is. Bár nem gondolom, hogy ez lesz a "mindenkiszubja", viszont aki szeretne részese lenni a Cerwin-Vega "loud and pround" hagyományának, annak jó választás ez a durva darab. A konstrukció lenyűgöző és meg van benne minden, ami SPL felhasználásra alkalmassá teszi (csak óvatosan, ha nem akarsz megsüketülni).

—Vance Dickason

 

3. Ascendant Audio SMD

A CAE csapat már tesztelte nemrégiben a szubot, ára $1099. Ezért a pénzért egy nagyon precízen megtervezett, különleges, egyedi technikai megoldásokkal megspékelt nyomót kaphatsz. A cég zászlóshajója extrém magas hangnyomásra lett tervezve, ha ilyen pajzán gondolataid vannak, bizony ez a mélysugárzó nem fog csalódást okozni.

—Vance Dickason

 

4. JL Audio 13w7

Kereskedőinktől is kaptunk pár értékelést. Mark Miller a Westminster Speed & Sound-tól így vélekedett: Az $1000 feletti szubok közül az egyik kedvencem. Rendkívül pontosan dolgozik egy kis méretű ládában, mindemellett a nagyobb hangerőtől sem riad vissza. Nem véletlenül választottam egy ilyet magamnak.

 

Dave Evans (Adrenaline Autosound, Clayton, North Carolina): Itt készül az Egyesült Államokban, és az egyik legkeresettebb mélytányér nálunk. Nincs olyan nap, hogy valaki ne érdeklődne utána. Ha nagy hangerőt szeretnél, részletes telt basszussal, de kevesebb mint 60 liternyi hely áll rendelkezésedre, akkor ezt neked találták ki.

 

5. Digital Designs Z

Dave a Digital Designs Z szériáját is kiemelte, melyről az alábbiakat mondta: Ezek a bestiák 10"-tól 18"-ig minden méretben elérhetőek. Ahogy az a Digital Designs-nél már megszokott, ez a szub is Oklahomában készül, mégpedig KÉZZEL. A személyreszabhatósága egészen meghökkentő, hiszen válogathatunk különböző anyagú és mintájú membránokból, porsapkákból és a tekercseléssel is lehet variálni. A Z sorozat komoly hírnévre tett szert, hisz talán a világ leghangosabb szubjai, mindemellett mégis kiváló pontossággal tudnak zenélni.

 

6. Focal 21WX

Ernesto Onate (Sound Innovations, Hayward, California) választottja a Focal-tól. - Ez egy 8"-os nyomó, de egy vakteszten 10"-osnak tippelné bárki. Kiváló zeneiség, pontosság jellemzi és nagyon mélyre képes menni. A mindenkori favoritom a piacon.

 

7. Focal 33KX

Parish Tanner (Ocala Car Audio, Ocala, Florida) így nyilatkozott kiválasztottjáról: Körülbelül 2 hónapja fejeztünk be egy 2005-ös Ford Mustangot, mely csomagtartójában a Focal 33KX kapta a főszerepet. Egy Focal FPS 1.500-re kötöttük, ebben a felállásban hihetetlen amit produkál. Tökéletesen beleilleszkedik a színpadképbe, tartja a lépést az első traktussal.

 

8. MTX T9922

Természetesen a nagy Jackhammer sem maradhat le listánkról. Az ára ($6500) túlmutat a fentebb említett zajkeltőkén és nem mondható igazán életszerű megoldásnak, de ahogy az intróban írtuk, ha futja a keretből, miért ne – persze, csak ha van elég hely az autóban...

 

 

Forrás: CAE

KATTINTS IDE A BEJEGYZÉSHEZ TARTOZÓ GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!