Nem újdonság, hogy a "Volkswagenisták" egyik legnagyobb éves rendezvényén, a Wörthersee GTi Treffenen a Wolfsburgi fenegyerekek is villantanak valami gyári cuccal... Idén sincs ez másként, de a mi figyelő tekintetünk most a germán cégóriás egy távoli helytartója, a Shanghaiban székelő Volkswagen manufaktúra felé  fordul!

Az idei Pekingi Autoó Shown (04.22.) mutatták be ugyanis a (kizárólag a kinai piacra szánt) Lamando GTS nevű izmos négyajtós coupet , amelynek egy példányát a tó mellett bandázó Vw fanatikusok is szemügyre vehetik. Eképpen járt el Kese barátom is, akinek ezúton is köszi a "jelentést" !

A piros szinben pompázó sokajtós fenevad a -szintén csak Kinában kapható- Lamando coupe-sedan( az alap koncepció az volt, hogy rajzoljanak egy 4 ajtós coupe-t ami méreteiben a jettára hajaz leginkább, ám külcsiny terén erősen visszaköszön a Passat CC) sportos változata, motorterében egy 2 literes TSI erőforrás duruzsol, mely 220 Lóerő leadására képes, forgatónyomatéka pedig 350 newtonméter. Az úttal a kapcsolatot 18 collos könnyűfém keréktárcsák biztositják.

A sportosan agressziv külsővel megáldott autó odabent is hozza, amit hozni kell, amit hozni illik...fekete bőr, ameddig a szem ellát, (természetesen) piros cérnával varrva...A kormánykerék is sportos hatást kelt, az összeszerelési minőségben pedig bizonyosan nem lehet hiba, ezt nyilván nem engedheti meg magának a Vw AG. A hátsó lökösben 2 kipufogóvég kapott helyet, mindkettő működik is, szó sincs kamu kidörgőkről. Nem úgy a szellőzőknél, azok ugyanis csupán dekorációs szerepet látnak el a hátsó löklapon. Az autó tomporát hivatott feldobni a gyári kis szárny, ennek szépségét, szükségességét mindenkinek a saját megitélésére biznám...

Vérzik a szivem, amiért ezt a modellt sem tudjuk körbenyálazni kis hazánkban, újabb német került fel a kivánságlistámra, a saveiro mellett ez a legújabb olyan Vw, amit szivesen hozatnék haza magamnak... Köszönöm kitüntető figyelmeteket, maradok tisztelettel:

Zoli a Drosztról--------> https://www.facebook.com/ProsztoDroszt/