Sziasztok!

Hozzáfogtam egy csomagtartó installhoz. A cél még használható méretű csomagtartó megmaradása volt, ezért a padlóbeépítés mellett döntöttem. Ehhez kis ládaigényű hangszóróra volt szükség megfelelő membránfelület mellett, ezért a válsztás a Helix 30-as szubjára esett. A lapos kosárkialakítás miatt pont ideális a feladathoz.

A méregetések után a faanyag levágatása történt meg az egyik barkácsáruházban, majd minden egyéb kiegészítő beszerzése után a havernál megkezdtük az összeszerelést.

A ládát sok helyen csavaroztuk, ragasztottuk, tömítettük, hiszen nem piskóta hangszóró kerül bele. Majd az erősítő panel méretezése és összerakása következett. Az erősítő egy H betűn fekszik kiemelve. Az egyik legnehezebb dolog a fedlapok beméretezése volt. Itt kartonpapír sablont csináltunk először, majd ez lett körberajzolva az OSB lapon. Pici igazítással szinte elsőre jól vágtuk ki.

Ezután az erősítő hűtését kellett megoldani, hisz nem lehet egy bezárt dobozban. Ezt passzív módon szerettem volna és megfogalmazódott bennem, hogy egy Citroen logó legyen a rács mintázata. Az internetről letöltött kép alapján elkészült a sablon, és ezt kellett rárajzolni az OSB lapra, majd dekopír fűrésszel kivágni.

Ha megvan a faanyag és minden kellék, akkor gyakorlatilag a képen látható állapot 1 nap alatt elkészíthető, persze egy ügyes haver kell segítségül. Emellett szükség van egy ütvefúróra, behajtóbitekre és egy dekopírfűrészre. A mélynyomót nem számítva a teljes anyagköltség picivel lett több mint 7 ezer Ft lett, ez igazán baráti.

A képek mutatják a munka fázisát, gyakorlatilag már csak a kárpitozás van hátra. A munkák továbbhaladását természetesen folytatom és közzéteszem :)

KATTINTS IDE A BEJEGYZÉSHEZ TARTOZÓ GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!