... Footkhana!

A kissé erőltetett szóösszetétel mögött egy hasonlóan erőltetett, de kétségkívül látványos marketingvideó lapul, melyet az idei FIFA labdarugó VB hivatalos szponzora, a Castrol készített.

Hogyan is lehetne jól összehozni a focit a motorolajjal?  Vegyünk egy neves pilótát, akinek járművében történetesen Castrol EDGE csörgedezik és eresszük össze néhány világklasszis focistával egy pályán. Híres focistából van elég, motorsport terén viszont ki más is jöhetne szóba egy ilyen feladatra, mint a Gymkhana - és egyúttal a hasonló reklámvideók - koronázatlan királya, Ken Block?

A "mérkőzéstől" és annak eredményétől túl sok rációt ne várjunk, a Barcelona csapatát erősítő brazil fociklasszis, Neymar Jr és csapata mindenesetre jó sok gumifüstöt nyelhetett mire felvették a jeleneteket.

Egyszer megéri megnézni, de inkább csak hogy hozzá tudjunk szólni, ha a haverok erről beszélnek.

Ken Block 1.8 másodperc alatt 100-ra gyorsuló, 650 lovas Ford Fiesta ST RX43 versenyautóját utoljára a Gymkhana SIX videóban láthattuk. A neves pilóta már hazánkban is megfordult, a 2013-as Autó, Motor és Tuning Show keretei között.