Amerika lottólázban ég. Minden eddiginél magasabbra, 800 millió dollárra - sőt azóta 1,3 milliárd (!!) dollárra kúszott fel a Powerball főnyereménye, ami egész amerikát lázba hozza. Mindenki erről beszél, mindenki igyekszik beszerezni a saját szelvényét.

Las Vegasban azonban sajnos ez nem ilyen egyszerű, ugyanis a szerencsejáték fővárosában (és egész Nevada államban) tilos lottózni, igy nem árusitanak sehol szelvényeket. Aki mégis szeretne részt venni az országon most átsöprő lottólázban, annak Kaliforniába, vagy Arizónába kell mennie. A legközelebbi lottozó helyek az államhatárokon vannak, de 4-6, sőt esetenként akár 8 órás (!) sorbanállásokkal kell számolni. Aki nem akar beállni a sorokba azoknak messzebbre kell mennie a többi államon belül. Így tettem én is. Meg sem álltam egészen a kaliforniai Baker városáig, ahol megúsztam közel egyórás sorbanállással a szelvények beszerzését, majd dolgom végeztével visszaindultam Vegasba.

Visszatérve Nevadába, egyből az ember arcába tolják a fényesebbnél-fényesebb reklámokat, de ennek most kivételesen örültem. Az első útmenti kaszinónál ugyanis felvillant a szöveg: FAST & FURIOUS KOCSIK INGYENES KIÁLLITÁSA ITT!

Mint az őrült, három sávon átvágva hajtottam is ki a kijárton. Belépve a kaszinóba, eszembe jutottak a régi szép idők, mikor Szegeden, a Tuning Show keretein belül csodálhattuk meg az első két film autóit. Itt is hasonló érzés fogott el, mikor megpillantottam a 7. részben szereplő 2015-ös zöld Challenger R/T-t, főleg, hogy pár nappal ezelőtt még egy fehér példányt hajtottunk pont a Fast & Furious helyszínek felé a srácokkal.

A zöld Challenger mellett igencsak megdobbant a szívem, mikor megláttam a hatodik részben szereplő 1969-es Charger Daytonát és a hetedik rész 67-es Z28-as Camaroját nevet Ez a két autó a két kedvencem az összes filmből, még ha nem is szerepeltek bennük olyan sokat. Kicsit hátrébb, Dom 2011-es Challenger SRT-je volt kiállitva, mely az 5. és 6. részben is feltűnt. Illetve az egyik szitává lőtt 2014-es Jeep Rubicon, a 7. részből.

A Halálos Iramban autói mellett már csak ráadás volt a régi batman filmek 1955-ös Lincoln Futurá-ja és Scooby Doo minibusza.

A spontán megállo után mosolyogva, hulla fáradtan ültem vissza a kocsiba és azon töprengtem, hogy ha megnyerem a 800 milliót, akkor majd én is ugy megyek oda megvenni ezeket az autókat ahogy Tej tette a 6. részben. nevetAzt hiszem ebben az esetben ki is állitanánk őket az idei AMTS-en! nevet