Gépjármű csomagoló-fólia/UV fólia

Témakör: Helpdesk
aktuális téma
Gépjármű csomagoló-fólia/UV fólia

Szervusztok Tunerek! Autófóliáztatás előtt állok, ám mielőtt beleugranék a témába, kikérném a tapasztalataitokat. Olyan fóliában gondolkodom ami esztétikus, bírja az autón akár 2-3 évnél tovább, anélkül , hogy a napfény vagy az időjárás megrongálná vagy a ragasztó elengedné a felületet. Hogy miért? Tapasztalatból tudom, hogy egy gépjármű adás-vételnél a külcsín, a karcok vagy egyéb lemoshatatlan maszat fontos tényező a legtöbb embernek. ezért szeretném némiképp megóvni az autómat az effajta hibáktól és nem mellesleg egy esztétikai javítás nagyban hozzájárulna az EGÓM természetes fejlődéséhez :) Amit mindenféleképpen szeretnék kiviteleztetni az a B-oszlop mögötti ablakok sötétítése valamint az első ablakok és a szélvédő 70% (fényáteresztés)-ra történő redukálása, valamint a tető világosítása (fehér), hogy a napsugarai az utasteret kevésbé forralják és ugyebár az autó maradék kasztni felületének matt csomagolása. Kérnék minden olyan közlékeny tulajdonost, aki rendelkezik tapasztalatokkal a témában, hogy legyen kedves megosztani velem/velünk. Nehogy véletlenül kontárok kezébe adjam az autót a munka elvégzésére. Látni mostanában olyan Taxisokat aki eléggé megszívták az ár és érték arányokat. Egyszóval Én kifejezetten Budapest és a szoros vonzáskörében keresnék egy műhelyt akikben teljességgel megbízhatnék és közben a pénztárcámban is hagynak némi pénzt.

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
peteeqe
#11
2014. július 29. 21:46
Minőségi karosszériacsomagoló fóliának métere 6-7000.-Ft-tól kezdődik /fm
Egy átlag autóra 15-16fm-re van szükség
peteeqe
#10
2014. július 29. 21:45
Ha a gyári színezett üvegre rakunk átlátszó biztonsági fóliát, sajnos már géppel mérve akkor is meghaladja a fényáteresztő képességét.
BatEgg
#9
2014. július 29. 15:20
Köszönöm az építő hozzászólásokat UV védelemmel kapcsolatban, már csupán egy téma maradt kiaknázatlan. A Kasztni fóliáztatás // csomagoló fólia // a silány "dekor" fóliáktól eltekintenék. Ezek ugyanis 1 -2 év alatt annyira tönkremennek, hogy a leszedésük is körülményesebb mint a felvitel. Hol, kiknél, melyik szalonnál ajánlatos védő/dekorációs ellenálló védőfóliát felhúzatni a kasztnira? Érdekelnének a tapasztalatok.
streetvand
#8
2014. július 29. 12:17
A gyárilag színezett üvegek fényáteresztése 70-80% Ahhoz, hogy az előírásoknak megfelelő fényáteresztés maradjuk B-oszloptól előre, kb csak az UV és betörés elleni, színtelen fóliát teheted fel.
00ayor00
#7
2014. július 29. 11:13
Mindenképpen szeretnék fóliáztatni, ezt az "álmot" már az előző autóm vásárlása előtt is dédelgettem. Csak ugyebár.. hol?! ez a nagy kérdésem, mert nem szeretném ha gány munkát kapnék a pénzemért.
LJ80
#6
2014. július 29. 11:08
Ha az ablakokat is fóliáztatod arra figyelj, hogy ne az üvegre téve szabják méretre a fóliát. Ilyen esetben szépen végigkarcolják neked az üveget. Sok ilyet látam már. Ha az eladás, eladhatóság miatt akarod fóliáztatni, akkor szerintem kifizetődőbb egy alapos polírozás eladás előtt, mint fóliázgatni, majd leszedni.
BatEgg
#5
2014. július 28. 23:49
ping-pong
BatEgg
#4
2014. július 28. 18:37
Szuper! Pont erre gondoltam! Ha így járok vele, tuti nem lesz semmi karc vagy folt a kasztnin sőt!!! még a nap ellen is véd! Ha megtennéd , hogy kivitelezed a számomra.
TaaT
#3
2014. július 28. 18:02
"Gépjármű csomagoló-fólia"

Hehe a cím jól sikerült, egyből ez jutott róla az eszembe.

Robert9
#2
2014. július 28. 14:41
Szia!
Én a hátsó üvegekre mindenhova 5%-os fóliát rakattam (Llumar Esprit), előre a két oldalsóra pedig 80%-os Llumar Comfort (ez kerámiás) fóliák kerültek. Hátul 70%-os a hővédelem, elől 41%-os... Érezhető a különbség, tűző napon állva sem égeti meg a seggem a bőrülés, mint azelőtt, nem égeti a karomat a nap, lényegesen hűvösebb van bent.

Tetőre a helyedben nem tennék fehér fóliát, mert szerintem egy sötét autón a fehér tető borzasztó hülyén néz ki, én legalábbis az ilyet megmosolygom.
Inkább keress valami olyan karosszéria fóliát, ami átlátszó, de hővédelmet ad és véd a karcok ellen. De az se baj, ha fekete, mivel fekete az autód.

Vannak itt az oldalon fóliások, majd ajánlanak Neked (meg nekem is légyszi!) valamit.
BatEgg
#1
2014. július 28. 12:51
Szervusztok Tunerek!

Autófóliáztatás előtt állok, ám mielőtt beleugranék a témába, kikérném a tapasztalataitokat. Olyan fóliában gondolkodom ami esztétikus, bírja az autón akár 2-3 évnél tovább, anélkül , hogy a napfény vagy az időjárás megrongálná vagy a ragasztó elengedné a felületet. Hogy miért? Tapasztalatból tudom, hogy egy gépjármű adás-vételnél a külcsín, a karcok vagy egyéb lemoshatatlan maszat fontos tényező a legtöbb embernek. ezért szeretném némiképp megóvni az autómat az effajta hibáktól és nem mellesleg egy esztétikai javítás nagyban hozzájárulna az EGÓM természetes fejlődéséhez :) Amit mindenféleképpen szeretnék kiviteleztetni az a B-oszlop mögötti ablakok sötétítése valamint az első ablakok és a szélvédő 70% (fényáteresztés)-ra történő redukálása, valamint a tető világosítása (fehér), hogy a napsugarai az utasteret kevésbé forralják és ugyebár az autó maradék kasztni felületének matt csomagolása. Kérnék minden olyan közlékeny tulajdonost, aki rendelkezik tapasztalatokkal a témában, hogy legyen kedves megosztani velem/velünk. Nehogy véletlenül kontárok kezébe adjam az autót a munka elvégzésére. Látni mostanában olyan Taxisokat aki eléggé megszívták az ár és érték arányokat. Egyszóval Én kifejezetten Budapest és a szoros vonzáskörében keresnék egy műhelyt akikben teljességgel megbízhatnék és közben a pénztárcámban is hagynak némi pénzt.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!