Sokan már hónapokkal ezelőtt készültek erre a rendezvényre. Több ízben olvashattunk bejegyzésekben olyan kérdéseket, hogy - "Ti hova látogattok el az idén?" - melyre válaszként olvasható volt - "Wörti mindenképp, no meg Sopron, a többi meg majd alakul". Talán ezen mondatoknak köszönhető az, hogy a találkozót "a magyar MiniWörthként" tartjátok számon.

No de ennyit az előzményekről, vágjunk bele a lényegbe.

Elérkezett a várva várt nap, a várva várt hétvége.

Már reggel az ablakon kinézve látni lehetett, hogy a korábban megrendelt nyárias időjárás segíteni fogja a találkozó zökkenőmentes lezajlását. A Szervezőség már szinte a reggeli óráktól várta a találkozóra látogatókat, akik a nap végére már eddig soha nem látott létszámban (240autó) érkeztek egy hosszúra tervezett hétvégére. Ők voltak azok akik úgy gondolták, hogy egy jó közösségben, egy jó bulival, sütögetéssel, iszogatással zárják a szürkének, esetleg unalmasnak is mondható hétköznapokat. Akik igazán kitartóak voltak egészen hajnalig mulatták az időt. Személy szerint én hajnali 4 körül láttam igazán csendesnek a helyszínt.

A laza péntek esti időtöltés után elérkezett a találkozó fő napja.

Már a reggeli óráktól folyamatosan érkeztek az autók és látogatók. Szép számmal ellátogattak a "sógorok is", akik körében egyre elterjedtebb a találkozó. Ez talán a  VWCS tagok és az osztrák klubok tagjai közt kialakult jó kapcsolatoknak köszönhető, akik szinte rendszeresen viszont látogatják az ő találkozóikat. Az osztrák klubok közül a sokak által ismert Low Familia valamint a Tuning Szene Wien is képviseltette magát. De ne ragadjunk le itt :)

A hazai baráti körök, klubbok is csapatostul érkeztek az ország minden tájáról, így a fent említett autó-létszám eddig rekordszámúra, 602-re növekedett.

Napközben zajlottak a jókedvtől hangos programok, melyek közt kedvére válogathatott mindenki.

Volt itt felni-kitartó verseny ahol a résztvevők koncentrációját Mónika próbálta megzavarni

,

majd egy kétkörös sörivó verseny,

sexy autómosás

,

"kispolski"- futam ami egy érdekes 3 fős szlalmozás volt.

Az idei év újítása volt, hogy keresték a találkozó legalacsonyabb autóját, így következhetett az "autó-limbo"

A játékra jelentkezők közül az nyert akinél a léc minél lejjebb került anélkül, hogy a léc áthaladáskor leesett volna. Ez legelőször egy Scirocconak sikerült, de kis idő múlva megérkezett a nyertes, mégpedig a szinte mindenki által jól ismert fehér Kübelwagen és tulajdonosa. 

Programzárásnak az autószétverés jutott azoknak,

akikből nem vette ki a kánikula az energiát . A programok közti szusszanásban helyet kapott Butolay Ricsiék sátránál, az IRON CATS zenekar

.

 A találkozó hagyományaihoz híven mindenki kedvére gumizhatott az erre a célra épített, idén amerikai designal felöltöztetett Polo Pickup-pal, és a Golf 2-essel.

Egész nap lehetett vásárolni matricákat és ruhákat a Butolay&matrica-bang shopba illetve, szintén matricákat és hasznos dolgokat a matericakell.hu&Retro Autóklub sátránál, de ne feledkezzünk meg a "sógorok" butikjáról sem, ahol szintén hasznos és jópofa dolgokkal lehettünk gazdagabbak.

Miután lementek a programok, elérkezett az eredmények kihirdetésének ideje. A versenyek nyerteseinek díjazásán kívül, díjazták a találkozó TOP10 magyar, illetve TOP10 külföldi autóját. A találkozó legszebb nem konszern autóját, a találkozó idei jeligéjéhez kapcsolódóan a legeredetibb amerikai stílusú autóját is.

Ahogy az események pörögtek, sajnos úgy pörgött az idő is, és lassan eljött a nap vége amikor mindenki "megpihenhetett", sütögethetett, főzöcskézhetett. A találkozó zárásaként pedig megkezdődhetett az esti After Party kifulladásig.

Bátran állíthatom, hogy tartalmas, jó hétvégét töltött el aki jelen volt. Aki pedig sajnos nem tudott itt lenni az egy kis ízelítőt kapott, hogy miről maradt le.... De ahogy ismerjük a szlogent:

 

"Fájdalmas a búcsú, de nem örök!"

coming soon 2013.

A találkozó hivatalos fotósának galériája megtekinthető:

So_Low Photograpy:

VI. Nemzetközi VW Konszern Találkozó by So_Low