Ha rekorder Nissan GT-R a téma, akkor méltán ugrik be mindenkinek a chichagói AMS Performance neve, aki sokáig egyeduralkodó volt mind a gyorsulási, mind végsebességi csúcsadatok birtoklásában, melyeket a tavaly nyáron beállított 7.894 másodperces negyedmérföldes futam alkalmával állítottak be.

Az Alpha-Omega néven futó, keréken mérve 1700 lóerős(!) konverziójuk a világ első - és egészen mostanáig egyetlen - 7-másodperces GT-R-je volt. Aki ennél is magasabbra tette a lécet, alig egy hete egy vancouveri csapat, az Extreme Turbo Systems (ETS) volt, a cég saját gyártmányú Super99 Little Hero Turbo Kitje segítségével.

Az új rekord: 7.81 mp @ 294,51 km/h (183mph)!

A 18.500 dollár (kb 4.1 millió HUF) fejében csomagként kapható szett a leírás szerint 2.000+ lóerőt képes kihozni a motorból, melynek lelkét 2db HTA Super99 turbófeltöltő alkotja. Újdonságot pedig azzal nagyon nem árulunk el, hogy az ETS szettjével szerelt fenevad továbbra is 100%-ig street legal...

Végsebesség tekintetében tavaly őszig a SevernValley Motorsport Mad Medusa építése vitte a pálmát 384.85 km/órával, tőle októberben vette át a vezetést a Switzer Performance GOLIATH csomagjával szerelt példány, kereken 400 km/órával.