Új világrekordot is beállított egy 1.850 lóerőre felhúzott orosz Lamborghini Gallardo az év végén. A profi stábbal felvett futamot Görögországban vették fel, az eredmény pedig valóban szédületes!

A fekete Lambó az egy mérföldes távot 409,55 km/órás célvonalival 20,845 másodperc alatt tudta le, azonban a negyedmérföldön beállított 8,814 másodperc - más hírforrások állításával ellentétben - már nem világcsúcs, hiszen az UR Gallardo TT ezt a távot már tavaly 8.35 szekundummal teljesítette.

A videót kicsit nagy mellénnyel tették közzé a "világ leggyorsabb autója" címmel, hiszen a Hennessey Venom GT 427.6 km/órás csúcsa nem került veszélybe - persze hozzá kell tenni, ezt a sebességet 2 mérföldön érték el.

Ha viszont kiegészítjük a címet az egy mérföldes távval is, akkor már helytálló a történet: ezen, az eddigi rekordot 405 km/órával és 21 másodperccel szintén egy orosz Gallardo tartotta, ami a világ leggyorsabb ikerturbós Lamborghinijeit gyártó Underground Racing tuningját kapta. Szinte borítékolható, hogy jelen esetben is az észak-karolinai cég duplacsigás pakkja áll a háttérben.

Ha pedig már ezekről a rekordokról beszélünk, ne felejtsük az ugyanebben a ligában játszó, hasonló időket és sebességeket teljesítő AMS Nissan GT-R-eket sem, melyek leggyorsabb darabja 22 másodperccel jelenleg a harmadik helyet foglalja el az egy mérföldes futamok toplistáján.

a rekordról készült videó

Még egy érdekesség: a videóban, a szponzorok közt első helyet kapott - tehát bizonyára az építésben is nagy szerepet vállalt - a romániai Exelixis Motorsport, akiknek a leggyorsabb európai Nissan GT-R-t, és a legerősebb VW Golf 6R-t is köszönhetjük.