Főoldal | OKtuning rovatok | Autó bemutatók | Renault Clio tuning – finom kis játék


Renault Clio tuning – finom kis játék

Autó bemutatók
2007. december 17. | Miskei Anita

Renault Clio tuning GiaCuzzo Design

Fotó: Ludwig Ricsi

A Renault Clio második generációjának a facelift utáni változatát nem kell bemutatnunk, ismeri mindenki, hisz millió szám futkos Európa útjain, és nem kevés Magyarországon.

Renault Clio tuning Székesfehérvár

Mitől lesz ez a kisautó más, mégis használhatóan egyedi? Itt van például Keserű Róbert 2002-es szolid kis tuning gépe. Legalábbis első pillantásra szolíd, jobban megnézve látni, hogy bizony már derékig gázol a tuningban, és úgy tűnik nem áll meg.Szépen összeválogatott készlet teszi egyedivé a tuning Cliót

Renault Clio tuning ledes lámpa Remus tuning sportkipufogó
Nos, ezen a Clión, ami 2006 óta Keséé, a spoilerezés a német GiaCuzzo Fahrzeugdesing műve. Ez a cég a legtöbb japán márkán túl, európai gépként csak a Renaultokhoz - illetve legújabban a konszerntestvér Daciákhoz - kínál karosszéria és futómű tuning kiegészítőket. Klasszikus és diszkrét az öltöztetés, de kidolgozottak a részletek. Például az első szoknya lendületes ívű bajuszai, vagy a küszöbök szintén a kocsi formáját jól kiemelő domborműve. Merészebb megoldás viszont a hátsó szoknya kialakítása a közepén meredező DTM stílusú sport kipufogó véggel. Nagyot lendít még a hátulnézeten a füstoptikás, LED-es hátsólámpa.

Renault Clio tuning 17 colos GiaCuzzo Masterline alufelnik

Már a laikusnak is messziről szembeötlenek a kerekek. A 7.5x17 colos GiaCuzzo Masterline aluk, a rajtuk feszülő 205/40 R17-es Dunlop Sp Sport 9000 gumikkal feldobják a gépet. Hogy mégis a földön maradjon, 35 mm.-t ültető Eibach futómű szettre támaszkodik a vas.

Renault Clio tuning bőrkárpitozás

Az lefóliázott utasteret Kese alaposan átöltözette. A gyári türkiz színű belső dekorelemekhez passzoló megoldást keresett. Így lettek a kárpitok két színnel bebőrözve. Az egyik szín a dekorra hajaz, a másik a bódé színe. Minden ülést áthúztak, valamint az ajtópanelek betéteit és a váltóbot szoknyáját.

Renault Clio dCi tuning

A kocsiban egy ezerötös olajkályha dohog, gyári állapotában. A gyári háromtagú teljesítmény skálán ez a középső, a 82 lóerős kivitel. A mocihoz tartózó 180 Nm-es dízelnyomaték, ami ugyebár már a pincéből húz, egész rendesen mozgatja az alig egytonnás verdát. Kese azért már kezd belepiszkálni, a kocsi alatt 50-es, saválló sportkipufogó rendszer feszül, Remus sportdobbal a végén. A dízelség ellenére kellemes orgánumom szólal meg a kis dCi. 

Ha egy folyamat elindul, nincs megállás. Tudja ezt jól emberünk is. Tervben van egy ütős chiptuning, a hátsó ajtó lefalazása és az oldalsó kilincsek átalakítása is. A kiszemelt alkatrész a Fiat Barchetta felületbe simuló ajtónyitója lenne.

Renault Clio tuning Remus sportdob

Renault Clio tuning szoknya

Renault Clio tuning ledes hátsólámpa

Renault Clio tuning dízel
Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Ehhez a cikkhez még nem tartozik fórum.

Ha létre szeretnél hozni egyet hozzá, loginolj be!

Fel az oldal tetejére
Hírkereső

Keresés az Autó bemutatók cikkei között:

Részletes keresés

Hirdetés

A rovat legfrissebb hírei
Stílusos mattpiros Audi TT
2014. szeptember 01.

Díjat nyert az idei AMTS-en
2014. augusztus 04.

Ez a krapek összefirkálta a kocsiját!
2014. július 22.

Megnyerhető VW Eos az AMTS-en
2014. február 28.

Golf I, ahogy szívesen látjuk
2014. február 09.
Hirdetés

Page generated in 0.077181 seconds.