Főoldal | OKtuning rovatok | Autó bemutatók | Renault Clio tuning – finom kis játék


Renault Clio tuning – finom kis játék

Autó bemutatók
2007. december 17. | Miskei Anita

Renault Clio tuning GiaCuzzo Design

Fotó: Ludwig Ricsi

A Renault Clio második generációjának a facelift utáni változatát nem kell bemutatnunk, ismeri mindenki, hisz millió szám futkos Európa útjain, és nem kevés Magyarországon.

Renault Clio tuning Székesfehérvár

Mitől lesz ez a kisautó más, mégis használhatóan egyedi? Itt van például Keserű Róbert 2002-es szolid kis tuning gépe. Legalábbis első pillantásra szolíd, jobban megnézve látni, hogy bizony már derékig gázol a tuningban, és úgy tűnik nem áll meg.Szépen összeválogatott készlet teszi egyedivé a tuning Cliót

Renault Clio tuning ledes lámpa Remus tuning sportkipufogó
Nos, ezen a Clión, ami 2006 óta Keséé, a spoilerezés a német GiaCuzzo Fahrzeugdesing műve. Ez a cég a legtöbb japán márkán túl, európai gépként csak a Renaultokhoz - illetve legújabban a konszerntestvér Daciákhoz - kínál karosszéria és futómű tuning kiegészítőket. Klasszikus és diszkrét az öltöztetés, de kidolgozottak a részletek. Például az első szoknya lendületes ívű bajuszai, vagy a küszöbök szintén a kocsi formáját jól kiemelő domborműve. Merészebb megoldás viszont a hátsó szoknya kialakítása a közepén meredező DTM stílusú sport kipufogó véggel. Nagyot lendít még a hátulnézeten a füstoptikás, LED-es hátsólámpa.

Renault Clio tuning 17 colos GiaCuzzo Masterline alufelnik

Már a laikusnak is messziről szembeötlenek a kerekek. A 7.5x17 colos GiaCuzzo Masterline aluk, a rajtuk feszülő 205/40 R17-es Dunlop Sp Sport 9000 gumikkal feldobják a gépet. Hogy mégis a földön maradjon, 35 mm.-t ültető Eibach futómű szettre támaszkodik a vas.

Renault Clio tuning bőrkárpitozás

Az lefóliázott utasteret Kese alaposan átöltözette. A gyári türkiz színű belső dekorelemekhez passzoló megoldást keresett. Így lettek a kárpitok két színnel bebőrözve. Az egyik szín a dekorra hajaz, a másik a bódé színe. Minden ülést áthúztak, valamint az ajtópanelek betéteit és a váltóbot szoknyáját.

Renault Clio dCi tuning

A kocsiban egy ezerötös olajkályha dohog, gyári állapotában. A gyári háromtagú teljesítmény skálán ez a középső, a 82 lóerős kivitel. A mocihoz tartózó 180 Nm-es dízelnyomaték, ami ugyebár már a pincéből húz, egész rendesen mozgatja az alig egytonnás verdát. Kese azért már kezd belepiszkálni, a kocsi alatt 50-es, saválló sportkipufogó rendszer feszül, Remus sportdobbal a végén. A dízelség ellenére kellemes orgánumom szólal meg a kis dCi. 

Ha egy folyamat elindul, nincs megállás. Tudja ezt jól emberünk is. Tervben van egy ütős chiptuning, a hátsó ajtó lefalazása és az oldalsó kilincsek átalakítása is. A kiszemelt alkatrész a Fiat Barchetta felületbe simuló ajtónyitója lenne.

Renault Clio tuning Remus sportdob

Renault Clio tuning szoknya

Renault Clio tuning ledes hátsólámpa

Renault Clio tuning dízel
Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Ehhez a cikkhez még nem tartozik fórum.

Ha létre szeretnél hozni egyet hozzá, loginolj be!

Fel az oldal tetejére
Hírkereső

Keresés az Autó bemutatók cikkei között:

Részletes keresés

Hirdetés

A rovat legfrissebb hírei
Máté az örök elégedetlen. Mindig lépnie kell
2015. május 18.

A kis lancsát lezúzták, Golf lett belőle
2015. március 13.

Már másé az Octavia, de érdemes megnézni
2015. január 04.

Alfa 145 fehéren, jó alaposan beleturkálva
2014. december 29.

Stílusos mattpiros Audi TT
2014. szeptember 01.
Hirdetés

Page generated in 0.144449 seconds.