Főoldal | OKtuning rovatok | Autó bemutatók | Opel tuning - Frontera Sport 3.2 V6


Opel tuning - Frontera Sport 3.2 V6

Autó bemutatók
2010. november 09. | Pala

Tuning Opel Frontera Frigate Tuning

 

A fehér tuning Opel Frontera 2002-es gyártású (11 évvel a típus bemutatása után gyártották) és egy svájci limitált szériából való. Motorja 3200 köbcenti hengerűrtartalmú, 24 szelepes, hengerenkénti gyújtótrafós V6-os, kézi váltóval. A legnagyobb Opel motor a rövid tengelytávú karosszériát cipeli (Magyarországon a V6-os motort csak automataváltóval lehetett rendelni).

Tuning Opel Frontera Frigate Tuning

Az autó a Frigate Tuning üzlet tulajdonosáé, Herczeg Ricsié, akinek azért méretes autóra van szüksége. Régóta vonzódik a Fronterához, ez előtt is volt neki egy Frontera "A" modellje, igaz a gyenge kétliteres. Tetszik neki a forma, így az erős motorral rögtön rámozdult. Ricsi 2006-ban vette a kocsit, és felnicserével kezdte. Stilauto offroad3 típusú kerekeket vásárolt rá, 18 col méretben. A választás hosszas keresgélés eredménye, mást igazán nem is kapni ehhez a Fronterához, amely hagyományos felépítésű összkerékhajtással készült, így igen nagyok a kerékagyai. A felnikre 255/55 R18 Goodyear Wrangler HPAW XL típusú gumikat szereltetett.

Tuning Opel Frontera nitro V6

A felni választás után jött a műanyagok felszerelése. Minden utólag felszerelt idom egyedi tervezésű és gyártású, a cél egy, az autó eredeti vonalait hangúlyozó szett elkészítése és nem a méret hangsúlyozása. Így készült el az első és hátsó lökhárító, valamint a tetősínekkel egybeépített felső szárny. A hűtőmaszkot megfosztották az Opel jelvénytől. A kaszni most itt tart, várja az újrafényezést.

Tinong Opek Frontera Frigate tuning

Jöhetett a motor. Leszórták az eredeti kipufogórendszert, 60 mm átmérőjű csövekből varrtak alá újat, egy (nagy) darab duplakeringetésű dobbal, kétoldalt kivezetett egy-egy ovál véggel. Mondjuk ebben az állapotában sokáig nem volt a kocsi alatt a rendszer, a szomszédság finom jelzései miatt csendesítettek rajta, így most nem üvölt, csak szép a hangja.

Tuning Opel Frontera Frigate tuning

A gyárilag 205 lóerős motor kitűnő állapotnak örvendett, ezért nem akarták a tuningért megbontani. A kipufogó mellett a szívóoldalt alakították át, és szereltek fel direktszűrőt. Ezzel a két dologgal is nyertek jó 25 lóerőt. Ellenben ez kevés egy igazi tuningautóhoz. Nem kellett sokat gondolkozni, nitro-szettet szereltek a kocsiba, ehhez nem kell megbontani a motort. Úgynevezett 75 lóerős szett, ennyi pluszt ad a motornak a bekapcsolásakor, így üzemeltetve 300 lóerőt tud csatasorba állítani a Frontera - a nitro miatt spéci gyertyákat is beszereltek, illetve lekötötték a karter-gáz visszavezetést, hogy több levegőhöz jusson a motor. Még egy kis huncutságra is tellett a nitróval kapcsolatban, a két első kerékjárati ívre felszereltek egy-egy "ködölőt". Azaz két kis fúvókát, amelyen át nitró-köd fújható ki, ami igen látványos játék a tuning találkozókon.

Tuning Opel Frontera V6 nitro Frigate Tuning

Hasonlóan show-hangulatú az utastér is, beleadtak apait-anyait, de leginkább sok monitort és hangszórót. Monitorokat hajt le az ember a napellenzőkból (7 colosok), és a tetőről is (15 colos). A jelet egy Sony dvd-s fejegység szolgáltatja, amelyet szívesen használtak pár éve a hangminőség-versenyek megszállottjai. Rögtön rácsatlakoztattak egy PS2-őt is, lehessen a bulikon játszani. Az ajtókba MacAudio 16 cm átmérőjú kétutas hangszóró szettet szereltek, hasonlót építettek be a jó vaskos "B" oszlopba is. A csomagtartó már nem az, aminek a gyáriak szánták: teljesen elfoglalták a hifi részegységek és a nitro palackok. A terepet a két 30 cm átmérőjű mélysugárzó uralja, középen ücsörög egy 0.8 fahrádos kondenzátor, a padlóba plexi alatt dolgozik két erősítő - egy az első szettekhez, egy csak a mélyeknek.

Tuning Opel Frontera nitro V6 Frigate Tuning

Visszatérve az utastér első felébe rögtön feltűnik az egyedi műszerszámlap fehér led világítással és persze jegesmedvékkel. Ehhez hasonló fényjátékba lépten nyomon belebotlunk az autóban, mindenütt neon-világítás van, még az alváz alatt is. Még stroboszkópot is beszereltek. De más is csillog-villog az autóban, persze akkor, ha Ricsi kipakolja a tuning találkozók szépség- és hangnyomásversenyein begyűjtött kupák sokaságát.

 

További és nagyobb fotók a képgalériában

Tuning Opel Frontera Frigate Tuning Herczeg Richárd
Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Ehhez a cikkhez még nem tartozik fórum.

Ha létre szeretnél hozni egyet hozzá, loginolj be!

Fel az oldal tetejére
Hírkereső

Keresés az Autó bemutatók cikkei között:

Részletes keresés

Hirdetés

A rovat legfrissebb hírei
Máté az örök elégedetlen. Mindig lépnie kell
2015. május 18.

A kis lancsát lezúzták, Golf lett belőle
2015. március 13.

Már másé az Octavia, de érdemes megnézni
2015. január 04.

Alfa 145 fehéren, jó alaposan beleturkálva
2014. december 29.

Stílusos mattpiros Audi TT
2014. szeptember 01.
Hirdetés

Page generated in 0.031366 seconds.