Év elején írtunk még a Farkas luxusterepjárójáról, ami történetesen egy Wald Porsche Cayenne volt, X-Men stílusban "összekarmozott" motorháztetővel díszítve. Na ehhez a KIÁ-hoz képest az semmi sem volt.

A neves franchaise talán legemlékezetesebb karakterének acélpengéivel díszített Sorento nem véletlenül öltött ilyen formát. A KIA a Twentieth Century Fox vállalattal kötött együttműködése értelmében, az új epizód hamarosan megjelenő Blue-ray és DVD kiadásának promóciójához készült.

A dolog további érdekessége, hogy az autó a 2015-ös Austral Open keretei közt mutatkozik be, melyet szintén támogat a gyártó. Jogosan adódik a kérdés, hogyan is kapcsolható össze a tenisz a mutánsokkal, a KIÁ-nak azonban erre is van válasza:

December közepén, Rafael Nadal teniszcsillag (jelenleg második a világranglistán) egy vírusvideóban tűnik fel az X-Men csapatával közösen, hogy együtt vegyék fel a harcot a hagyományosan az év első Grand Slam versenyét veszélyeztető Sentinelek ellen. A filmben pedig ez az autó - név szerint a KIA X-Car - lesz a segítségükre, hogy megmentsék a tornát.

Kissé erőltetett marketing, de a gép nem sikerült rosszul, a nép pedig a verseny teljes ideje alatt megtekintheti a Melbourne Parkban, egészen február 1-ig. 

A kampányban egyébként a film több hősével is ötletesen összekapcsolták a Sorento-t, a Farkas elpusztíthatatlan adamantium fémötvözet csontváza például a kasztni masszív erejét jelképezi.