Országos megmozdulás keretein belül, szombaton került megrendezésre a Rozsdakupac Magazin által meghirdetett Saturday Night Cruise.

Késő délután 5 órától az ország 24 nagyobb városában gyűltek össze az autósok, idén utoljára. Az esemény nagyságát az is jelezte, hogy a több ezres részvételi szándék mellett új találkozóhelyszíneket kellett felkutatniuk a szervezőknek, így például Budapesten is. Az eredetileg kiírt Közlekedési Múzeum parkolója kevésnek tűnt, így a Hungexpo külső parkolójába lett áttéve a rendezvény.

Talán így is volt a legjobb, hiszen a Hungexpo belső területén a Totalcar.hu csapata tartotta az év utolsó Parkoló Parádéját, így oda is sikerült benéznünk. A Parádé ezúttal sem okozott csalódást, sok ritka és különleges autót hoztak kiállítani- mindeez már bőven megalapozta a hangulatot a szabadtéri eseményhez.

Fél öt körül már szállingóztak az autósok, majd öt után, néhány perc alatt teljesen megtöltötték a parkolókat. Olyannyira, hogy se ki, se be nem lehetett hajtani, csak Budapesten több száz autós gyűlt össze. Jó hangulatban, baráti légkörben sétálhatott végig az ember a szolidabb ritkaságok és a földhöz vágott tuning vasak között. Este 8-ra már szinte mindenki elhajtott kisebb-nagyobb csoportokban egy kis éjszakai gurulásra.

Méltó zárása volt ez a szezonnak és a még mindig kitartó kellemes őszi időnek. Folytatás jövőre, hacsak nem...?!

Fotók: Tamaskovics Zoltán
Tetszenek a képek? Dobj egy like-ot fotósunk oldalára is! Szeretnél egy profi sorozatot autódról? Jelentkezz fotózásra nála, privát üzenetben!