A júliusban bemutatott alapcsomag után, a Hamann Motorsport az elsők között készült el az új BMW M4-eshez gyártott komplett optikai-aerodinamikai csomagjával is.

A német cég karbon koptatót és diffúzort, küszöböket, egyedi motorháztetőt és állítható hátsó szárnyat készített a típushoz. Mindehhez felnigarnitúrák armadája található a kínálatukban, a korábban látott sokkülős, konkáv 20 colos szettet pedig ezúttal a kasztnival harmonizáló színben is bemutatták.

fényezés nélkül talán még nagyobbat is mutatnak a felnik

A technikai oldalra egyelőre karbon mintában pompázó dupla kerek kipufogóvégek, a fékek, valamint az ültetett futómű enged következtetni. A korábban bemutatott darabot a Brembo GT fékszettjével szerelték, elől 380x34, hátul 380x28 mm-es karbon-kerámia tárcsákkal felvértezve, a gázok elvezetése terén pedig 23 plusz lóerőt és 47 Nm nyomatékot garantáló sport leömlőkről szóltak a hírek.

A BMW M4 új fejlesztésű, soros hathengeres M TwinPower Turbo technikával és magas fordulatú, kimondottan pörgős karakterével élő motorja az M3 Limousine motorteréből lehet ismerős. Háromliteres összlökettérfogatából 431 LE teljesítményt, és igen széles fordulatszám-tartományon 550 newtonméter maximális forgatónyomatékot produkál. A 0-100 km/órás gyorsulás alaphelyzetben 4,4 másodperc (az opcionális hétfokozatú M kettős tengelykapcsolós sebességváltóval).

Ennél pontosabb adatok egyelőre nincsenek, komolyabb motortuning pedig - az eddigi tendenciát tekintve - későbbre valószínűsíthető. A közelgő Essen Motor Show keretei között viszont minden bizonnyal többet is megtudhatunk majd a pakettről.