Nem csak márkatársak, de azonos típussal rendelkező autótulajdonosok is alkothatnak összetartó magot, az internetes ismerettség pedig előbb, vagy utóbb személyes kapcsolatokhoz vezet.

Hivatalosan meghirdetett márkafüggetlen, vagy márkatalálkozókból is rengeteg volt idén, de azt megszámolni is nehéz lenne, hány kisebb autós összeröffenésre került sor, melyet kifejezetten zárt körű társaságok szerveztek a saját tagjaiknak. Sokan jobban is esküsznek ezekre a talikra, szemben a személytelenebb "nagy" treffenekkel, nem véletlenül: aki csak az ismerősök, vagy egy jó beszélgetés miatt megy ki, bőven beéri bármilyen szépségverseny, vagy éppen erotikus autómosás nélkül.

Hasonló szellemben, vasárnap tartotta első összejövetelét a Hungarian Octavia Klub, mely jelenleg cirka 150 tagot számlál. A Skodások a Lurdy Ház parkolójában gyűltek össze 20-30 autóval a főként ismerkedős jellegű találkozóra, gépjárművek terén főleg egyes Octaviákkal.

A jól sikerült délutánnak biztosan lesz folytatása, aki pedig ezzel a típussal rendelkezik, nyugodt szívvel keresse fel a folyamatosan növekvő csoportot facen.

Képek: Hungarian Octavia Klub