A Novitec Lamborghinire specializálódott alvállalata, a Torado a kupé után most az Aventador Roadster-hez is készített egy impozáns pakettet. A tavaly debütált bika nem csak külsejében, de erejében is változott.

Ami a tuning vizuális részét illeti, a feloptikázott Aventador már első blikkre is különbözik "mezei" testvéreitől, köszönhetően a német tuningcég bodykitjének, amely új, koptatóval és nagyobb légbeömlőkkel ellátott első lökhárítót, küszöbtoldatokat, hátsó diffúzort és komoly hátsó szárnyat tartalmaz - mintha csak az Autoalkatreszonline24.HU kínálatából válogatták volna őket össze.

Mindegyik karosszéria-kiegészítő szénszálas műanyagból készült és igény szerint kérhető matt, vagy fényes lakkozással, hogy minél nagyobb legyen a kontraszt a kocsi fényezésével. A hátsó szárny dőlésszögét a Cantronic vezérlőegység 180 km/h-s sebesség felett átállítja, hogy nagyobb leszorítóerőt biztosítson az olasz bikának.

Az új, fekete fényezésű, elől 20, hátul 21 colos felniken Pirelli P Zero abroncsok feszülnek. A Novitec Torado szakemberei  a KW álltható futóművét építették a roadsterbe, amely nem csak mokányabb kiállást, de jobb kezelhetőséget is eredményez. Ha azonban valaki nem akar szöszölni a felfügesztés állítgatásával, rendelhet fix rugóstagokat is a csomaghoz, amelyek 30 mm-rel ültetik meg a Lambót.

A Novitec Torado nem csak az Aventador Roadster külsejét piszkálta meg. Kívánság szerint új, rozsdamentes acélból készült kipufogórendszert építenek a kocsiba, amely 26 kilóval könnyebb a gyári darabnál. A súlycsökkentés mellett a germánok áthangolták a motorvezérlést is, amely a teljesítményt 728 lóerőre és 709 Nm-re növelte.