Alig hogy megérkeztek az első Mercedes S600 Guard-ok Oroszország szalonjaiba, a TopCar máris elkészült a modellhez készült utastér-cicomával.

Már megszokhattuk, hogy a TopCar nem aprózza el a dolgot, ha autókabinok tuningolásáról van szó. Az oroszok ezúttal úgy döntöttek, hogy nem szöszölnek a külsőségekkel és kizárólag a beltérre koncentrálnak, aminek meg is lett az eredménye.

A Porsche Panamera és a Mercedes G65 AMG utastér-átalakításához hasonlóan a tajgai tuner a legújabb páncélozott bálnamerci esetében is gazdagon használt krokodiltbőrt. A nílusi ragadozó irháján kívül nappa bőr került még az egyes elemekre, az exkluzív hangulatot pedig az ülések, a szőnyegek és a kardánalagút kárpitjainak rombuszvarrásával húzták maximumra.

A stuttgarti luxusmárka zászlóshajójának legújabb Guard verziója VR9-es szintű ballisztikus védelemmel rendelkezik, ami jelenleg az autóiparban kuriózumnak számít. Ez annak köszönhető, hogy a Mercedes vastag acélelemekkel erősítette meg a karosszéria és a külső héj közti üregeket, mindemellett a kritikus pontokon aramid és PE komponensekkel növelték a biztonságot. A golyóálló üvegek a polikarbonát bevonatnak hála szilánkvédelemmel is rendelkeznek, az alváz páncélzata pedig a robbanásoktól óvja az utasokat.

Persze a páncélozás óriási súlytöbbletet is jelent, ám az S600 Guard a 7G-Tronic elnevezésű automata váltóval párosított, 530 lóerő és 830 Nm nyomaték leadására képes masszív V12-es erőforrással elég fürge tudott maradni. A kocsi végsebessége a nagy tömeg miatt 210 km/h-ban van maximalizálva.