Ha valaki nem lenne elégedett a BMW 4 Gran Coupe-val, vagy többet akar a gyári M pakettnél, annak itt az AC Schnitzer friss, ropogós tuningcsomagja a bajor bestiához.

A 640 Gran Coupe után az idei Genfi Autószalonon debütált 4-es Gran Coupe motorpalettájához is korrekt teljesítménykúrát dolgoztak ki a német specialisták, melynek köszönhetően az alapból 184 lovas 420i kivitel 245 lóerőt, a 245 paripával rendelkező 428i verzió 294 lóerőt, míg a 435i variáns 360 lóerőt teljesít.

Az AC Schnitzer igény szerint megpiszkálja a dízelmotorral szerelt 4-es Gran Coupé-kat is. A 420d-ből 184 helyett 218 lóerőt csalogatnak elő, a 430d 258 lóerejét 309-re növelik, míg a 435d alapvetően 315 lovas teljesítményét egészen 360 paripáig húzzák.

A tuningcsomag a motorvezérlés áthangolásán és a nagyteljesítményű intercooler-en kívül olyan sportkipufogó-rendszert is tartalmaz, amely a vezetési mód beállításaitól függően öblösebb vagy szelídebb hangot kölcsönöz a négyajtós kupénak.

A jobb kezelhetőség érdekében kétféle módosított futómű is kérhető az AC Schnitzer féle Gran Coupe-hez. A sportfelfüggesztés 25 mm-rel ülteti meg a kasztnit, míg az állítható versenyfutóművet akár 40 mm-rel lejjebb lehet csavarni.

A németek nem vitték túlzásba az optikai tuningot: új lökhárító-toldattal, krómozott légbeömlővel, hátsó diffúzorral valamint karbon tükörborítással tették vadabbá a BMW üdvöskéjét.

A fentieken kívül egyedi felniket is lehet kérni a kocsihoz. A beltérben hasonlóan visszafogott változások fogadják az utasokat: alu pedálok, kézifékgomb, és kézifékmarkolat, szóval senki ne számítson Carlex Design-féle extremitásra.