Az angol luxusautók tuningjára szakosodott Arden az XKR-S kabrió után most egy újabb Jaguar-t szemelt ki magának. A német tunerek F-Type-R Coupe-ja végre a szemnek is kellemes.

A Jaguar F-Type R Coupe kétségtelenül a brit sportkocsigyártás esszenciája. A nagymacska orrában egy 5.0 literes, kompresszoros V8-as erőforrás dolgozik, amely a hátsó kerekeket hajtja és 550 lóerő leadására képes. Ezzel a motorral a szigetországi bestia 4.0 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebessége pedig 300 km/h.

Az F-Type-R esetében az Arden a kevesebb néha több elvet követte, így a kocsi külsőleg nem sokat változott. A Jaguar eredeti tappancsait az Arden saját tervezésű 21 colos felnijeire cserélték, amelyek színe akár igazítható a kocsi fényezéséhez is.

A németek az új sportfutómű beépítésével 21 mm-rel megültették a járgányt, ezáltal nemcsak a látványa sportosabb, de stabilabb a kanyarokban is. Ezen kívül új hűtőrácsot, hátsó légterelőt, diffúzorbetétet és első koptatókat, valamint légbeömlőkkel ellátott küszöbtoldatokat aggattak a kocsira, amelyek színe igény szerint választható.