2014. augusztus 8-án és 9-én szervezett a rendőrség fokozott közúti sebesség-ellenőrzést, amely az ország valamennyi megyéjére és a fővárosra kiterjedt és az összes működő sebességmérőt bevetették. A gyorshajtások levadászása mellett a leállításos ellenőrzést végző rendőrök más jogsértés gyanúja esetén is intézkedtek.
Az ellenőrzések elsősorban a főbb közlekedési útvonalakra és a jelentős átmenő forgalmat lebonyolító településekre összpontosultak. Az ellenőrzés két napja során összesen 3 818 gyorshajtóval szemben indult eljárás. A leállításos ellenőrzések csaknem az összes ellenőrzés felét tették ki (az 1 889 leállításos ellenőrzés 49,5%-nak felel meg). Lényegében a mobil eszközökkel ezt a módszert választották. A leállítás nélküli méréseket az automata, stabilan telepített sebességmérő eszközökkel végezték: mint minden átlagos napon. A mobil jellegű, leállításos ellenőrzések során 944 esetben helyszíni bírságot, 738 fővel szemben pedig közigazgatási bírságot szabtak ki. A szabálysértési feljelentések száma 24 volt, míg 189 esetben közigazgatási eljárás kezdeményezésére került sor.
A következő ellenőrzés 2014. szeptember 9-11 között várható, amikor a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használatának ellenőrzésére kerül sor.