Tuning Skoda S100 retro

Saját kezűleg és a Hederik Tuning segítségével ment az átépítés

Tombol a retro, és ez átitatja a társadalom minden rétegét, az autóőrültek sem kivételek ez alól. Mindezt láthattuk az idei AMTS autó show-n is, ahol napjaink autói mellett egyre nagyobb arányban tűntek fel a hetvenes-nyolcvanas évek típusai. Ezekből mi is különösen érzékenyek vagyunk az egykori KGST gyártmányokra, hiszen azok határozták meg évtizedeken át Magyarország utcaképét. Így a felhozatalra nem panaszkodhattunk, volt miből választani.

Hederik tuning Marek Horacek Skoda s100 tuning

Terpeszt a kis Skoda rendesen

Igazán nem teljesen tudatosan választunk, tehát nem döntjük el, hogy milyen évjáratot, márkát, stílust figyelünk. A legfontosabb, hogy nagyon megtetszen az autó. Utána nézzük meg, hogy a kivitelezés minősége, az ötletek megvalósítása tényleg megüti-e a mércét. Nos Marek Horacek Skodája esetén minden össze állt. Klasszikus tuning elemek, gegek, modern hatások, és nagyon minőségi kidolgozás.

Marek Horacek Skoda tuning styling retro

Twingo tető profin beépítve, körbekárpitozva

Marek az 1974-es évjáratú  autót 2007-ben vásárolta és 2010-ben kezdte el az átépítését, ami közel négy éven át tartott. Az utastér, a futómű és a fényezés utóbbi munkája önmagában 3 hónapot vett igénybe. Természetesen nem ez a "járós" kocsija, kifejezetten show-ra, találkozókra való járkálásra készült. A felújítás a klasszikus forgatókönyv szerint haladt, tehát darabokra szedték az autót, és minden porcikáját felújították, rozsda sehol nem maradt. Igazán nem volt konkrét átépítési koncepció,  Marek ahogy haladt, úgy találta ki a dolgokat. A karosszéria vonalait nagyobbrészt megőrizték, csupán a sárvédőíveket peremezték egy kicsit ki, lecserélték a hátsó lámpákat, valamint, és ez igazán nagy dobás, beszerelték a Renault Twingo eltolható ponyvatetejét. Mindez nagyrészt házimunkában készült, a fényezésre vitte profikhoz a kocsit Marek, mégpedig a Hederik Tuninghoz. Itt készítették a gyönyörű fényezést, a szín alapja Nissan kínálatból ered, de maga egyedi, helyben keverték.

Marek Horacek skoda s100 tuning

Klasszikus lemezmunkával szélesített felni és peremezett sárvédő

Jöhetett a következő nagy dobás, a légrugós futómű beszerelése. Ezzel aztán hasra tehetik a kis Skodát! Hogy jól is működjön az első futóművet kitámasztották, átalakították a lengéscsilapítók bekötési pontjait. A légrugózáshoz maguk a légrugók Mercedes-ből valók. A hátsó futóművet szintén merevítették és kiszélesítették. A lengéscsilapítóknak új tartót építettek, hogy elférjenek a légrugók mellett. A légkompresszor BOSCH , 4 légtartály szolgál a sűrített levegő tárolására. A kompresszort a motortérben, a jobb oldali sárvédőfészekbe szerelték be. Igazi retrók a felnik, amelyek a Skoda 120 gyári lemezei klasszikusan kiszélesítve 4 centiméterrel, a gumiabroncs BF Goodrich175/55 R13 méretű. Megmaradt a felpolírozott króm-dísztárcsa is.

Tuning Skoda motor

Alaposan kiglancolták a Skoda motorterét is, ahol minden évjáratból a legjobbat találjuk

A motortérben más néznivaló is akad, maga a motor! Az eredeti blokkra a Felícia 1,3-as hengerfejét szerelték, a vezérműtengely a Skoda 110R-ből van (népiesen a sportskodából). A szívó- és a kipufogócsonk Skoda 136, a karburátor Skoda 120L , a váltó 5 fokozatú. A rézhűtő felpolírozva, minden vagy krómozva, vagy fehérre, vagy a kocsi színére fújva. A motor K&N sportlégszűrőn át lélegzik. Új a sport-kipufogórendszer is, beindítva (a show végén meg lehetett tenni), komoly a hangja.

Bőrkárpitozás a Skodában

Fehér bőrkárpit mindenütt

Az utastér is külön sztori. Egyrészt nagyon ügyesen kikárpitozták a Twingo tetőt és környékét, ez sokaknak nem sikerül. Másrészt kipakolták a hátsó üléseket, hogy helyet csináljanak a légrugós futómű fényezett légpalackjainak, másrészt a hifi részegységeinek. A fejegység Bemi Germany, az erősítő Magnat Tribal x four limited 1600Watt, a hangszóró Magnat Selection 216 Reference. Az erősítők, kondik és mélynyomó mellett itt két ritka dolog is bekerült a kocsiba, egy diszkógömb, illetve egy lemezjátszó, amit aktív tagként bekötöttek, megszólaltatható. A műszerfalon az előtérben régi rádió díszeleg, a valós fejegységet elrejtették.

Tuning Skoda retro disco

Egy kis retro disco a hátsó ülések helyén

De elöl is minden más. A műszerfal karbonozott, új paneleket szereltek be az elölre illesztett komponens szetteknek. Kis sportkormányt foghat a vezető és sportülésben ülhet. És persze mindent fehérre bőröztek, steppelésekkel díszítve. A bőrből mindenhová jutott, a műszerfal tetejére és a kalaptartóra is. Beszereltek kiegészítő műszereket a motorüzem ellenőrzéséhez, a kardánboxoz pedig a légrugós futúmű nyomásmérői és kapcsolói kerültek. Egyedi a váltókar- és gomb is, összehegesztett krómozott lánc koponyával koronázva.
Lényegében mindenütt találni néznivalót az autón, és mindenütt nagyon szépen, részletesen kimunkálták a kocsit. Így újra gratulálunk Mareknek az autójához!

Skoda S100 airride tuning retro