Befejezték a Halálos Iramban filmek hetedik részének forgatását - tette közzé Vin Diesel a facebook oldalán. A neves autós franchaise legfrissebb epizódja a tervek szerint már április 3-án a mozikba kerülhet.

Utoljára februárban, a közel-keleti felvételek elkészítésekor kaptunk hírt a filmről, melynek sorsa Paul Walker tavaly novemberi tragikus elvesztését követően jó időre bizonytalanná vált. Az akkor már csaknem teljes egészében leforgatott epizódot végül az elhunyt sztár öccse, Cody Walker bevonásával fejezték be, akit digitális finomhangolással maszkíroznak majd át úgy, hogy a nézőknek se tűnjön fel a csere.

Emellett a sztori is teljes átírásra került, Brian O'Conner karaktere a vásznon végül nem hal meg, hanem csak visszavonul a bizniszből, méltón búcsúzva a hét rész alatt összeverbuválódott kis családtól.

Lassan 15 éve a vásznon hosszú idő: ezalatt számos szereplő csatlakozott már a sorozathoz. Jónéhányan már a kezdetektől fogva, úgy mint Vin Diesel, Michelle Rodrigez és Jordana Webster, akik már a legelső Los Angelesben forgatott rész óta a csapattal vannak. A sztori a mostani epizódra tér vissza a gyökerekhez, de már olyan sztárokkal kiegészülve, mint Dwayne Johnson, Tyrese Gibson, Ludachris, valamint az új részben feltűnő Kurt Russel, vagy Jason Statham.

A csapat persze soha nem lesz teljes Paul Walker nélkül, de a rajongók támogatásának köszönhetően az eddigi talán legjobb Fast & Furious film kerül a mozikba jövő tavasszal.

Hogy nyolcadik rész lesz-e, az már persze jobb kérdés. Korábban egyértelműen voltak ráutaló nyilatkozatok, de a sors tavaly télen nagyon keményen közbeszólt. Egy apró momentumból azonban mégis lehet következtetni a folytatásra: a TMZ információi szerint egy jelenet felvétele, melyben az első rész végén láthatóhoz hasonló wheelie lett volna (ezúttal egy Chevrolet Chevelle-lel) a fő látványosság, végül leállításra került. Az indok: habár Diesel és a stáb is napokig készült rá, túl veszélyes lett volna a kivitelezése, egy újabb esetleges baleset pedig az egész franchise-ra rossz fényt vetett volna a későbbiekben.

Esély tehát bőven lehet a folytatásra, a Paul emlékének szentelt hetedik rész viszont már most biztosra vehető, hogy a valaha vetített legnézettebb Halálos Iramban mozi lesz.