Készen álltunk arra, hogy idén először magunkba szívhassuk a jó kis magyar gumifüstöt. Kaptunk már egy kis ízelítőt az AMTS Gymkhanán, de a drift szakág a tököli szezonnyitón mutatta meg magát idén először a Sebesség Fesztiválon.

A verseny két drift pályán zajlott. Az egyiken a King Of Europe Street Legal mezőnye és a Queen Of Europe női versenyzői tették keresztbe autóikat.

A hölgyek viadalában nem született meglepetés: az ír Danielle Murphy állhatott fel a dobogó tetejére, a második helyen a román lány Ramona Rusu, a harmadik helyen pedig a lengyel Carolina Pilarczyk végzett.

A Street Legal döntőjét Alexander Yazov nyerte, megverve honfitársát Ivan Demirev-t.A harmadik helyet Clemence Kauder zsebelte be.

A másik pályán a Drifted OB versenyei zajlottak Pro, Semipro és Street kategóriákban. A csapatok nem unatkoztak a téli szünetben, hisz az első versenyre sok módosítást végeztek.  Szántó Nikiék a szélesített E46-os BMW-be egy Corvette motort préseltek, látszódott is Niki futamain, hogy erőből nincs hiány. Zentaiék pedig a megszokott Focus mellett elhozták frissen megépült Fiestájukat is, ami természetesen hátul hajtott.

Pro kategória tsuiso csatái sok izgalmat hoztak. Zángó Zoli a kompresszoros E36-tal a döntőig menetelt, de itt már nem bírt Zalabai Zsolttal. A Narancsdrift E30-át terelgető Zalabai egész nap kiemelkedett a mezőnyből. A harmadik helyen Szántó Niki végzett, aki Radák "Radír" Janit fosztotta meg a dobogótól.

A szezonnyitó motorsport hétvége számos további programot is tartogatott, köztük a Fritzenfest német autós talit, 201 méteres gyorsulást és az újjáélesztett japán autós fesztivált, a Red Sun Fest-et is - utóbbiról hamarosan további galériával jelentkezünk.

A következő tököli drift - és mellette még sok más - a Lóerők Éjszakája keretei közt kerül megrendezésre, június 7-én.

Képek a hétvégéről itt:

Fotók és szöveg: Tamaskovics Zoltán (T.A.M.A.S) - nagy köszönet érte!