BMW i8

Júniusban átvehetők az első elkészült BMW i8 karbonszálas műanyag karosszériás, hibrid sportautók, ugyanis elindult a típus gyártása Lipcsében. A típusra 2013 ősze óta adható le előrendelés, a vásárlók lelkesek, a plug-in hibrid sportautó iránti kereslet meghaladja a gyártó piaci bevezetésre tervezett gyártási mennyiségét.

A BMW i8 4,4 másodperc alatt gyorsul százra, miközben EU-tesztcikluson mért átlagfogyasztása 2,1 liter. Az életszerű fogyasztása kicsit több a kocsinak: egy átlagos hétköznapi ingázás során a BMW i8 teljesen feltöltött akkumulátorral indulva kevesebb, mint 100 kilométerenkénti 5 literes fogyasztást produkál városban. Gyors autópályázáskor is 8 liter alatti fogyasztást közöl a gyártó.

BMW i8 fényszóró

A BMW i8 teli van innovatív technológiával, így a világ első lézer fényszóróval szerelt sorozatgyártású járműve. A BMW lézer fényszórói körülbelül 30 százalékkal energiatakarékosabbak, mint az i8 modellhez szériafelszereltségként kínált LED technológiás fényszórók. A lézer technológiás fényszóró a nappali fényhez hasonló fényt produkál.
A BMW i8 plug-in hibrid sportautó hajtáslánca egy 231 lóerős és 320 Nm forgatónyomatékú, BMW TwinPower Turbo technológiával szerelt háromhengeres benzinmotorból és egy 131 lóerős, 250 Nm forgatónyomatékú elektromotorból áll. Tisztán elektromos módban a BMW i8 120 km/órás végsebességre és 37 kilométeres hatótávolságra képes. Az akkumulátora maximum három óra alatt teljesen feltölthető - a BMW i Wallbox gyorstöltőjével.

BMW i8