Jó lesz vigyázni a jövő hét első három napjában az útjainkon, mert még ceruzával is sebességet fognak mérni a rendőreink. Sőt, egész Európában ezt teszik, mert van egy olyan rendőri szervezet, hogy TISPOL (European Traffic Police Network). Nekik pedig éves ellenőrzési terveik, amelyben április közepére szervezték meg a "Speed" razziát. Európa-szerte hétfőtől vasárnapig (azaz április 15-tól 21-ig) tartanak az ellenőrzések. A tagországok maguk választják ki a napokat a célidőszakban, amikor a saját ellenőrzéseiket végrehajtják.

hej vadászok vadászok

Így Magyarországon április 14-16. között (azaz hétfő reggeltől szerda éjfélig) várhatók a fokozott ellenőrzések. Az akció országos szintű, ennek megfelelően a fővárosban, valamennyi megyében és a gyorsforgalmi útjainkon egyaránt számítani lehet ellenőrzésekre. A három napos akcióban a rendőrség valamennyi működőképes sebességmérő készülékét beveti, az automata és a hagyományosnak tekinthető mobil eszközöket egyaránt.
Európában az automata sebességmérőket használják a leglelkesebben, de azok helyhez kötöttsége miatt gyakorlatilag valamennyi tagállam használja a mobil holmikat is a szabályszegő járművek leállításával, vagy feljelentésével. Azt sem árt tudni, hogy a rejtett ellenőrzési módszert számos európai ország alkalmazza (Egyesült Királyság, Svájc, Németország, Franciaország stb.), a sebességmérőket jelzőtáblák mögött, erdőben, út mentén elhelyezett tárgyakban, vagy civil kocsikban és motorkerékpárokban egyaránt elhelyezhetik!