Eseménynaptárunk tanúsága szerint az év egyik - ha nem "a" - legtöményebb hétvégéje következik, mármint ami az autós-motoros rendezvényeket illeti. Nézzük, mi a választék!

Április 12. szombat

A főváros környékiek számára két nagyszabású szabadtéri rendezvény is megnyitja kapuit: Tökölön a Sebesség Fesztivál első napja dübörög fel, mely gyorsulással, a német autók tavaszi nagy összeröffenéseként debütáló FritzenFest - SEAT Club - Smoke & Charm talival és drift edzéssel várja a benzingőz szerelmeseit.

Ugyanekkor Kiskunlacházán a rizsrakéták gyűlnek össze a Szallerbeck Nemzetközi Honda Találkozóra alkalmából tartandó szokásos évkezdő gyorsulásra.

Biatorbágyon is lesz évadnyitó klubtalálkozó, méghozzá a Magyarországi Bogarasok Klubja szervezésében lezajló Tavaszi Rajzás, a Premier Outlet területén, na és ha már az ingyenes rendezvényeknél tartunk, ne feledjük a második Totalcar Parkoló Parádét sem délután, a Hungexpón.

Aki kicsit messzebb merészkedik Budapesttől és a Magyar Tenger felé veszi az irányt, vidéki rendezvényeket tekintve vitathatatlanul a 7. Balatonfüredi Tuning Találkozó viszi a prímet. A szervezők ismét egy élménydús nappal készülnek, várhatóan a tavalyi 700 autót is 2.000 látogatót is meghaladó látogatósereg számára.

Ha pedig ez nem lenne elég, Győrben Opeles, Jászberényben pedig márkafüggetlen autós találkozóra kerül sor.

Április 13. Vasárnap

Nem lesz unalmas a hét második napja sem, sőt: a Sebesség Fesztivál fő napján a King of Europe és Queen of Europe nemzetközi drift bajnokságok zajlanak, melyek a Drifted Országos Bajnokságával egyetemben borítják gumifüstbe a tököli repteret. A rendezvény keretei között egy már régen várt program, a japán autósok egyik legkedveltebb találkozójaként ismert a Red Sun Fest éled újjá, remek programokkal és a várakozások szerint rengeteg szép géppel a felkelő nap országából.

Kiskunlacházán a Dragracing Nemzetközi Gyorsulási Verseny és Országos Bajnokság folyik majd 402 méteren, akinek pedig inkább a kanyarok fekszenek, az a szlalom versenyen is kipróbálhatja magát.

A vidéki rendezvények tekintetében pedig az immáron negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Nagyatádi Tuning Találkozó és Szlalom Verseny várja a nagyérdeműt a Városi Strand területén, rengeteg programmal és kiállítóval, Kőváry Barnával és persze tuning autókkal az ország minden pontjáról.

Hol leszünk mi?

Az időjárás is remek rendezvényre menősnek ígérkezik, garantáltan nem marad tehát program nélkül, aki hétvégén autós-motoros programra vágyik. Természetesen mi sem lógatjuk majd a lábunkat: "Csé" standdal szombaton Balatonfüreden, vasárnap pedig Nagyatádon és Tökölön leszünk fellelhetők.

Találkozunk odakint! kacsint

Szeretnéd, ha a Te rendezvényed is ilyen szép programajánló cikkekben szerepelnének? Töltsd fel és menedzseld saját, vagy kedvenc autós programjaid Te is, teljesen megújult eseménynaptárunkba a Carstyling.hu-n! Ha van facebook eseményed, egyetlen kattintással importálhatsz minden adatot rendszerünkbe. Hajrá!