Újabb csúcstartó van születőben! Egy induló amerikai autógyártó olyan szuperautót készül a világra szabadítani, amely minden eddigi rekordot túlszárnyalhat.

Nem is olyan rég vette át a világ legerősebb sorozatgyártású autója címet a Koenigsegg One:1, amely száz lóerővel szárnyalta túl az eddigi rekorder, Bugatti Veyron Supersport 1.200 lovas teljesítményét.

A közelmúltban alapított kaliforniai Trion SuperCars azonban máris le akarja taszítani a trónról a svédeket első modelljével, amely a hírek szerint 2000 lóerő leadására lesz képes. Már a tanulmány neve is sokat elárul az amcsik céljáról. A 'Nemesis' magyarul annyit tesz: elkerülhetetlen bosszú, végzet.

A jenki trónfosztó a hírek szerint egy nyolcgangos, szekvenciális váltóval párosított ikerturbós V8-as erőforrással lesz szerelve, melynek köszönhetően 2.8 másodperc alatt képes százig gyorsulni, végsebessége pedig meghaladja majd a 450 km/h-t.

A Nemesis pillekönnyű szénszálas karosszériája könnyűfém vázra épül, mind az orr, mind pedig a farrész a McLaren P1-et juttathatja eszünkbe.

Egyelőre nincs információ se a kocsi várható érkezéséről, se az áráról, se a legyártott mennyiségről, csak annyi biztos, hogy egy hónapon belül megkezdődik a prototípus összeszerelése.