A főleg Mercedes-ek felpimpelésére szakosodott Brabus a A45 AMG megjelenése után szinte azonnal előrukkolt a hozzá készített tuningcsomaggal, amely a teljesítménynövelésen kívül a karosszériát is érintette.

A 2.0 literes, négyhengeres turbófeltöltős A45 AMG alapból 360 lóerőt és 450 Nm-es maximális nyomatékot teljesít, amelynek köszönhetően a járgány 4.4 szekundum alatt gyorsul 100 km/h-s sebességre.

A Brabus azonban nem elégedett meg ezzel a krafttal és legújabb, PowerXtra elnevezésű motorvezérlő csomagjukkal  400 lóerőre és 500 Nm-re húzták a A erőforrását. Az átalakításnak köszönhetően 2 tized másodpercet faragtak le a stuttgarti négykerekű százas sprintjéből.

Ami a vizuális változtatásokat illeti, a Brabus átalakította a A első lökhárítóját, valamint szénszálas hátsó diffúzort és tetőspoilert applikált a kocsira.  Az összképet saját gyártású kéttónusú, egy darabból esztergált felnijeivel tették teljessé a német tunerek.

A Brabus további csomagokon dolgozik az A-hoz, amely az utasteret és a felfüggesztést és a fékrendszert is érinti. A jövőben hasonló csomagok lesznek elérhetőek a GLA 45-ösökhöz is.