Golf MK1

Az osztrák Manuel Nemeskal nagyon szép VW Golf I-et rakott össze és járja vele rendületlenül a találkozókat, és nevez minden megmérettetésre. Persze megteheti, mert elég kerek és kultikus a gépe, így jól demonstrálja az egyik legnépszerűbb építési irányzatot.

Golf Mk1

A drap színre fújt alapautó egy késői darab, amelyre az első szériás modellek lökhárítóit szerelte fel. Igazán minden gyári az autón, a módosítások minimálisak: például feketére festett jelvények, meg a kis GTI koptató. Az egyéni felségjelzés a motorháztető díszítése. A fekete jól mutat a drappal, így a felszerelt BBS felnik középrésze is fekete, a peremük polírozott, a gumik alulméretezettek.

Golf Mk1 clean cult
A látványos megjelenésért állítható sportfutóművet szereltek a kocsiba, amely általában koppig le van tekerve. A motor maradt a kicsi 1,1 literes, de már nem ötven lóerős. Új szívóoldalt kapott két darab Weber karburátorral, amelyek 2-2 hengert látnak el fejenként üzemanyaggal. Új a kipufogóoldal is a gyűjtőcsőtől kezdve. A motortérben más dolog is különleges: Manuel teljesen "kitakarította". Minden áthelyezhető segédberendezést eltüntetett, így nagyon tiszta motorvilágot teremtett. Az utastérben a GTI kormány jelent változást.

Golf Mk1