Családi autókból lesz a legjobb sleeper. Nem is olyan régen adtunk hírt egy Nissan GT-R motoros angol Quashqai-áról, amit azonban az Autofab művel a nagy vízen túl, már művészetszámba megy.

A Marylandben honos műhely jelenleg a világ egyik legkevésbé izgalmas autója, a Toyota Prius egy példányát alakítja át izomautóvá (tegyük hozzá, azért vannak kivételek). A dolog pikantériáját pont a két autó között feszülő hatalmas kontraszt adja. A Prius gyakorlatilag mindent megtestesít a keményvonalas autósok szemében, ami nem amerikai: hibrid is, kicsi is, japán is, egyterű is, hol van ez a hatalmas V8-as izomkupék világától?

A Prius tulajdonosok gyakran élcelődés céltáblái, köszönhetően az évek során a jármű köré nőtt kétes hírnévnek, környezetvédelemről papoló képmutató sznoboknak és celebeknek.

Ezt a példányt azonban aligha nevezheti már akárki is "gay" autónak. A hibrid erőforrás helyére egy 5.7 literes GM LSI V8-as blokkot tuszkoltak, melyet normál esetben az idősebb Corvette, vagy Camaro motorterekben találhatunk meg.

A motor elhelyezése még csak a kisebb problémát jelentette, a hozzá passzoló automataváltó beszerelése azonban már durva átalakításokat kívánt, hiszen a kész művet ráadásul hátsókerekesnek szánják. A hátsó futómű minden bizonnyal egy Jaguar-ból származik.

A tervek szerint a V8-ast rendesen meg is turbózzák majd, így valamivel biztosan többet fogyaszt majd, mint a takarékosságáról messze földön híres eredeti kivitel.

Forrás: Autoblog.nl